Υλικά
- 500γρ μήλα φιρίκια
- 2,5 λίτρα νερό
- 500γρ ζάχαρη άχνη
Πλένουμε πολύ καλά τα μήλα (εάν μπορούμε να βρούμε βιολογικά είναι ακόμα καλύτερα).
Στην συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και αφαιρούμε με πολύ προσοχή τα κουκούτσια.
Πολτοποιούμε τα μήλα στο multi και φτιάχνουμε ένα χυλό όπως θα κάναμε και για μία φρουτόκρεμα (βλ εικόνα).
Ρίχνουμε τον χυλό σε ένα γυάλινο σκεύος και προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε να ηρεμήσει.
Τις πρώτες 10 ημέρες ανακατεύουμε συχνά πρωί, μεσημέρι και βράδυ (και παραπάνω δεν πειράζει). Τις επόμενες 20 ημέρες ανακατεύω μέρα παρά μέρα, αφήνουμε δηλαδή ενδιάμεσα μία ολόκληρη μέρα σε ηρεμία το μείγμα. Τις τελευταίες 10 ημέρες αφήνω το μείγμα σε ηρεμία χωρίς ανακάτεμα. Την τεσσαρακοστή (40η) μέρα το σπιτικό μηλόξιδο είναι έτοιμο. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια.
Καταπληκτικό άρωμα και γεύση, καμία σχέση με τα έτοιμα μηλόξιδα που βρίσκετε στο εμπόριο.
Καλή Επιτυχία!!
Δημοσίευση σχολίου