Δεν υπάρχει κανένα σιρόπι εμπορίου που όταν δοθεί κοντά στην ανθοφορία και το τρύγο δεν θα βρεθεί στο μέλι.
Η ανίχνευση της νοθείας γίνεται πια από την ανίχνευση των ξένων ενζύμων (β-Fructofuranosidease; ß-/γ-Amylase) που χρησιμοποιούνται για την ιμβερτοποίηση των αμύλων είτε αυτά προέρχονται από καλαμπόκι ή τεύτλα.
Οι μέλισσες φτιάχνουν άριστο προϊόν. Εάν δεν έχετε τροφοδοτήσει κοντά στο τρύγο (1-3 μήνες προηγούμενα), εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει αντιβιοτικά, εάν όταν εφαρμόζετε φάρμακα εναντίον της βαρρόα ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες της παρασκευάστριας εταιρείας και δεν χρησιμοποιείτε δικές σας συνταγές και πατέντες, εάν δεν ζεστάνατε υπερβολικά το μέλι, δεν το έχετε ρευστοποιήσει στο ήλιο ή το καλοριφέρ, εάν το προϊόν είναι δικό σας και γνωρίζετε από πού οι μέλισσες το συνέλλεξαν (θυμάρια, πεύκα, καστανιές, ρείκια κλπ), τότε δεν χρειάζεται καμιά ανάλυση, το προϊόν σας είναι άριστο και ανταποκρίνεται στις αγορανομικές προδιαγραφές. Γι’ αυτό φρόντισαν οι μέλισσες . Εάν τώρα για οποιονδήποτε λόγω υποψιάζεστε ότι το μέλι έχει επηρεαστεί από κάποια παρέμβαση δικιά σας τότε ζητείστε να αναλυθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα
Πηγή Beelab.agro.auth.gr Σχολή Γεωπονίας,Δασολογίας και φυσικού περιβάλλοντος Α.Π.Θ
Δημοσίευση σχολίου