Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΟΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ


Πολλοί από εσάς γνωρίζετε ήδη τις ωφέλειες και τις χρήσεις του μελιού στην ομορφιά. Το μέλι είναι μια πολύ υγιεινή τροφή, με πολλές ωφέλιμες ιδιότητες που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία σας και να καταπολεμήσουν την ασθένεια. Οι επιδράσεις του είναι ακόμα ισχυρότερες όταν αναμειγνύεται με νερό και καταναλώνεται τακτικά. 
Πολυάριθμες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το μέλι διαλυμένο σε νερό εξασφαλίζει πολλές ωφέλειες για την υγεία σας, ενώ αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καταναλώνετε συχνά μέλι. Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε τις σπουδαίες ωφέλειες της κατανάλωσης νερού με μέλι με άδειο στομάχι.

Αδυνάτισμα

Το μέλι είναι μια τροφή που χορταίνει και συμβάλλει στον έλεγχο της κατανάλωσης σνακ από νευρικότητα. Πίνοντας ένα ποτήρι νερό με μία κουταλιά της σούπας μέλι βοηθάτε την απώλεια βάρους, επειδή αισθάνεστε πιο χορτάτοι, αλλά και ελέγχετε το μηχανισμό του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνος για τη λαχτάρα για ζάχαρη.

Καταπολέμηση της αρθρίτιδας



Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν νερό με μέλι έβρισκαν ανακούφιση από άλγη και πόνους μέσα σε μερικά λεπτά. Επομένως, η κατανάλωση νερού με μέλι συνιστάται για την καταπολέμηση και την πρόληψη του πόνου στις αρθρώσεις.

Μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι συμμετέχοντες με υψηλή χοληστερίνη μπόρεσαν να μειώσουν τα επίπεδά της μέχρι και κατά 10% μέσα σε δύο ώρες. Το νερό με μέλι μπορεί να αποτρέψει την καρδιακή νόσο και τα προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος. Για να επωφεληθούν από αυτή την ιδιότητα, οι συμμετέχοντες έπιναν μισό λίτρο νερό με δύο κουταλιές της σούπας μέλι.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Το μέλι διαθέτει αντιβιοτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων και των ιών που προκαλούν λοιμώξεις όπως το κρυολόγημα και η γρίπη. Η κατανάλωση νερού με μέλι με άδειο στομάχι αποτελεί μια εξαιρετική μέθοδο για την ενίσχυση της άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος και την πρόληψη κάθε είδους ασθενειών.

Αντιμετώπιση της κόπωσης



Η κατανάλωση νερού με μέλι βοηθάει στην καταπολέμηση της κόπωσης και των συμπτωμάτων της μέσα σε λίγες μέρες. Το μέλι που διαλύεται σε νερό εξασφαλίζει στο σώμα ζωτικότητα, ενισχύει την εγκεφαλική δραστηριότητα και μας κρατάει δραστήριους.

Αύξηση της ενέργειας

Το νερό με μέλι έχει επίσης ισχυρές ιδιότητες εξασφάλισης ενέργειας, κάτι χρήσιμο για τους ανθρώπους που θέλουν να αυξήσουν τη σωματική τους απόδοση. Αν και υπάρχουν πολλά ενεργειακά ποτά διαθέσιμα στην αγορά σήμερα, η αλήθεια είναι ότι περιέχουν χημικές ουσίες που είναι βλαβερές για τον οργανισμό και μπορούν να βλάψουν την υγεία σας. Το νερό με μέλι είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς αποτελεί φυσική πηγή ενέργειας και άλλων σημαντικών θρεπτικών ουσιών.

Πρόσθετες ωφέλειες


  • Αποτελεσματική θεραπεία για το τεμπέλικο έντερο.
  • Θαυμάσια εναλλακτική για την καταπολέμηση προβλημάτων όπως η βρογχίτιδα, το άσθμα και άλλες αναπνευστικές νόσοι.
  • Βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών που συσσωρεύονται στο σώμα.
  • Καθαρίζει την πεπτική οδό και καταπολεμά τα παράσιτα.
  • Εξαιρετικό για αποτοξίνωση χάρη στις αντιβιοτικές και αντιπαρασιτικές του ιδιότητες.
  • Βελτιώνει την πεπτική λειτουργία και σκοτώνει τους μικροοργανισμούς.

Πώς φτιάχνεται

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διαλύσετε μία κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και να το πιείτε με άδειο στομάχι. Το μείγμα αυτό έχει ευχάριστη γεύση και σας βοηθάει να βρείτε ανακούφιση από το άγχος και άλλα συναισθηματικά προβλήματα.

Έχετε υπόψη σας…
 
Θα πρέπει να πίνετε το συγκεκριμένο μείγμα κάθε πρωί με άδειο στομάχι για να αποτρέψετε τις ασθένειες και να εξασφαλίσετε τη μέγιστη ωφέλεια. Το νερό με μέλι είναι πολύ ωφέλιμο για το στομάχι, ενώ το μέλι εξασφαλίζει επιπλέον θρέψη στο δέρμα σας.

Για να βελτιώσετε τη νεφρική λειτουργία, πιείτε το μείγμα πριν πάτε για ύπνο, έτσι ώστε να δράσει μέσα στο σώμα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η κατανάλωση νερού με μέλι με άδειο στομάχι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και της κυτταρικής βλάβης, κάτι που είναι καλό τόσο για το δέρμα όσο και για τα όργανα.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas