Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 9Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ


To 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας διοργανώνεται στις 1, 2 & 3 Δεκεμβρίου 2017 στο Στάδο Ειρήνης & Φιλίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Αποτελεί το σταθερό ραντεβού του κόσμου της μελισσοκομίας και περιμένει να υποδεχτεί και φέτος χιλιάδες φίλους μελισσοκόμους που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ.
Το μέλι… θα ρέει άφθονο στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας για ακόμα μια χρονιά αφού περισσότεροι από 250 μικροί παραγωγοί θα προσκαλούν το κοινό να απολαύσει το μέλι τους.
Το πολυπληθές καταναλωτικό κοινό που το επισκέπτεται κάθε χρόνο ενημερώνεται για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού μελιού, δοκιμάζει μέλι από κάθε γωνιά της Ελλάδας και προμηθεύεται τα καλύτερα μέλια απευθείας από τους παραγωγούς.
Συγκεκριμένα από όλες τις περιοχές της χώρας μας που παράγουν αγνό – ποιοτικό μέλι, όπως Βυτίνα, Κάλυμνος, Μάνη, Λασίθι, Πιερία, Ημαθία, Χανιά, Μεσσηνία, Μαγνησία, Λάρισα, Αχαΐα, Ηλεία, Ροδόπη, Αμοργό, Πάρο, Τήνο, Ικαρία, Κάρπαθο, Κέα, Λήμνο, Λέσβο, Ιωάννινα, Εύβοια.

Πολλά κεράσματα και παραδοσιακά εδέσματα θα περιμένουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ και οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου στον παιδότοπο του φεστιβάλ με εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα «Γνωρίστε το μικρόκοσμο της μέλισσας».

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.
Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων.

Στον Τομέα Μελισσοκομικών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, ο οποίος θα έχει αυτόνομη είσοδο, θα έχουν πρόσβαση οι μελισσοκόμοι και οι επαγγελματίες και θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες του κλάδου. Στον τομέα αυτό θα παρουσιαστούν μηχανήματα και αξεσουάρ μελισσοκομίας, κυψέλες και μελισσοεφόδια.
Μέγας χορηγός του Φεστιβάλ είναι το Μέλι Ταΰγετου – Μελισσοκομία Φωτόπουλου. Τιμώμενη Περιφέρεια του Φεστιβάλ είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί το 2ήμερο Μελισσοκομικό Συνέδριο το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Βασικές ενότητες του Συνεδρίου είναι :

Ασθένειές Μελισσών
Χρηματοδοτικά Προγράμματα – Επιδοτήσεις στον Μελισσοκομικό Τομέα
Εξαγωγές Μελιού
Marketing Μελιού
Πρακτικά Θέματα Μελισσοκομίας
Καινοτομίες στον Μελισσοκομικό Τομέα


Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να:

Ανακαλύψουν την τεχνική του «τρύγου» των μελισσών.
Γνωρίσουν από κοντά παραγωγούς μελιού απ’ όλη την Ελλάδα.
Γευτούν γλυκές αλχημείες με μελωμένα φρούτα.
Παίξουν διαδραστικά παιχνίδια με την μέλισσα.
Δοκιμάσουν σπιτικές συνταγές με μέλι.
Βαθμολογήσουν όλες τις κατηγορίες μελιών.
Γνωρίσουν Διατροφολόγους και να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού μελιού στο παιδί.
Σας περιμένουμε!!!

Είσοδος 2€, Δωρεάν είσοδος για μελισσοκόμους και παιδιά έως 12 ετών.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Παρασκευή 1/12 16:00 – 21:00 | Σάββατο 2/12 10:00 – 21:00 | Κυριακή 3/12: 10:00 – 21:00
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΟΣΣ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 2, 10679 ΑΘΗΝΑ • Τηλ. 2103610265 Fax: 2103610276 • Email: info@edpa.gr
Site: www.greekhoneyfestival.gr | www.facebook.com/festivalmeliou




Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas