Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube

Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μας στο You Tube, για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.

Αυτή την στιγμή μας ακολουθούν πάνω από 1000 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να γίνουμε περισσότεροι και να σας δίνουμε πάντοτε μια σωστή ενημέρωση.

Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγιώτης Μούσουρας.


Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

Μια κυψέλη που προσομοιώνει την ζωή των μελισσών μέσα στο δένδρο


Μια κυψέλη που προσομοιώνει την ζωή των μελισσών μέσα στο δένδρο, είδαν οι Πολωνοί και Λιθουανοί μελισσοκόμοι στην Πιερία.
Στις εγκαταστάσεις του μελισσοκομείου του κ. Νικόλαου Βλαχοβασίλη, στο χώρο του οποίου ξεναγήθηκαν και έγινε η ενημέρωση για τις νέες τεχνικές που εφαρμόζονται πάνω στην μελισσοκομεία από τους μελισσοκόμους μας (και όχι στο χώρο του κ. Αντώνη Μορθανάση όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε και ο οποίος συνόδευέ την αποστολή) μεγάλη εντύπωση έκανε στους Πολωνούς και Λιθουανούς μελισσοκόμους, η ύπαρξη μιας συγκεκριμένης ξύλινης κυψέλης.
Η ξύλινη κυψέλη που τράβηξε το ενδιαφέρων των μελισσοκόμων, όπως ανάφερε ο μελισσοκόμος κ. Νικόλαος Βλαχοβασίλης είναι λειτουργική, κατασκευασμένη από κορμό ξύλου, έτσι ώστε να προσομοιάζει την κοινωνία των μελισσών με την φωλιά που έχουν κτίσει οι μέλισσες μέσα σε οπές δένδρων.
Στη συγκεκριμένη ξύλινη κυψέλη τα τοίχωμα του κορμού από όπου και διαμορφώθηκε σε κυψέλη είναι τα τοιχώματα της. Η κυψέλη αυτή αποδίδει πολύ καλά, με βάση τον δικό της τρόπο χειρισμού, καθώς το ξύλο είναι ένα εξαιρετικό μονωτικό υλικό για ζέστη τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι.
Επίσης στο χώρο σε εκθεσιακή πρόσοψη οι Πολωνοί κ Λιθουανοί μελισσοκόμοι, είδαν σε πλήρης ανάπτυξη σμήνους μελισσών σε παραδοσιακή κυψέλη (κοφίνι). Ακόμη μπόρεσαν να δουν έναν αυτοσχέδιο ηλιακό κηροτήκτη.


Τέλος στον έλεγχο που έγινε σε κυψέλη διαπιστώθηκε, μια και ο καιρός είναι ακόμη καλός, να αποθηκεύεται μέλι σε ικανοποιητική ποσότητα για να μπορέσουν οι μέλισσες να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα με το δικό τους μέλι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου