Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


  • Οι  διαβητικοί μπορούν  να  τρώνε   μέλι χωρίς  να  προκαλεί υπερδιέγερση παραγωγής  ινσουλίνης,ενώ   η  γλυκόζη φορτώνεται ξαφνικά   και  προκαλεί  άμεση παραγωγή   ισνουλίνης από  το  πάγκρεας, για  το  καύσιμο  των   σακχάρων.Οπότε  προκύπτει  απότομη  μεταβολή (Κρας Μπακ) στη  χαμηλότερη συγκέντρωση  ζάχαρης,που  δημιουργείται από  την  υπερδιέγερση  της  ινσουλίνης (παραγωγής / γρήγορης   απορρόφησης    ζάχαρης ).
  •  Το  μέλι  είναι  διπλάσια  πιο   γλυκό  σε γεύση,   από  τη  ζάχαρη και   χρησιμοποιείται  σε μικρότερη  ποσότητα  από  αυτήν,που  έτσι  προκαλούνται   και  μικρότερα  προβλήματα   υγείας ,γιαυτό  μπορεί  να  χρησιμοποιηθεί από  διαβητικούς σαν   γλυκαντικό το  μέλι,αλλά  πάντα με  υπόδειξη  του  θεράποντα   ιατρού.
  • Μέλι  με  υπολείμματα από απαγορευμένα μελισσοκομικά-κτηνιατρικά  φάρμακα,δεν είναι  κανονικό και  πρέπει  να  απομακρύνεται  από  το  ράφι,όπως  όλα  τα  σκευάσματα  που  έχουν    αντιβιοτικά  συστατικά και  αυτά δεν  επιτρέπονται  στη  Μελισσοκομία (Μελισσοκομική  Επιθεώρηση Μαρτίου -Απριλίου 2006,σελ. 107 ).
  •  Ο Βασιλικός  Πολτός  των  μελισσιών διατηρείται στην  κατάψυξη   για  15  μήνες και  στη  συντήρηση για  8  μήνες. Η Γύρη των  μελισσιών σε   δροσερό  περιβάλλον 5  βαθμών   Κελσίου και  σε  υψηλές   θερμοκρασίες  αποθήκευσης αναπτύσσει  μικροοργανισμούς,ενώ  αλλοιώνεται γρήγορα  και  περισσότερο στη  υγρασία..Πρέπει  όμως να  αποφεύγεται  η  έκθεσή  της  στο  φως και  στο  ψυγείο διατηρείται  για   ενάμιση   χρόνο (Πηγή:  Η προηγούμενη σελ .107).
  • Τα  σπόρια   της   Νοσεμίασης που   υπάρχουν   στην   κηρήθρα και  στο  μέλι καταστρέφονται στους  49  βαθμούς  Κελσίου αλλά  σε  10 εβδομάδες.Και αυτά   της  Αμερικάνικης   Σηψιγονίας μέσα  στο  μέλι  καταστρέφονται στους 110   βαθμούς Κελσίου σε  2-3 ώρες,ενώ  στους 140  βαθμούς  για 60-90 λεπτά (Σελίδα   109  της  προηγούμενης   πηγής).
  • Το  αλάτι σε  διάλυμα 0,5% είναι  καλό   για  τις  μέλισσες ,  που  αυξάνει τη   ζωή  τους σε  μέσο  όρο 26,1    σε  συλλέκτριες.Μέλισσες  χωρίς  αλάτι έζησαν  15,9 ημέρες.Και  μέλισσες με  ποτίστρα  λίγου  αλατιού έζησαν  περισσότερο,δηλ 25-40 % περισσότερο από  άλλες  που  δεν  είχαν  αλάτι.Αλλά   προσοχή: α) Διάλυμα   αλατιού   πάνω  από  2 % μειώνει σημαντικά   τη  διάρκεια  της  ζωής  των  μελισσών και β)Τα πειράματα  έγιναν  σε  άλλες  μέλισσες ,όχι  ελληνικές.(Πηγή:Μελισσοκομική Επιθεώρηση Ιανουαρίου  2001,σελ.43)
  • Στην περιοχή  Παλαμά Καρδίτσας υπολογίστηκε  ποσότητα 5.000 τόνων πλανόδιου  μελιού γλυκόζης ή  ισογλυκόζης  ή σιρόπι,που  διατίθεται  από  πλανώδιους .(Μελισσοκομική Επιθεώρηση Ιανουαρίου  1999 σελ.31). Και  παρέμβαση   του  Αρείου  Πάγου για νοθείες  μελιού στη Θεσσαλονίκη  και  στο  γλυκό  τρίγωνο  του  Παλαμά της  Καρδίτσας,που  για  10  χρόνια ταλάνιζε  τον   κλάδο  της   μελισσοκομίας και  κατασχέθηκαν 8  τόνοι  μελιού και  2 τόνοι   γλυκόζης, σε  εργαστήριο  τυποποίησης μελιού   στην   κοινότητα Πέτρινο (Μελισσοκομική   Επιθεώρηση Ιανουαρίου  1999 σελ .31).
  •  Αναμείξεις   ελληνικών  μελιών με  εισαγόμενα και  πρόταση  για  συζήτηση (Μελισσοκομική  Επιθεώρηση Φεβρουαρίου 1999 σελ.55,59).
  • Το  ξύνισμα του μελιού  και  τι  κάνουμε (Μελισσοκομική  Επιθεώρηση 1999 σελ 93). Και…
  •  Κλείνουν  τα  παράνομα εργαστήρια τυποποίησης  μελιού στον  Παναμά  Καρδίτσας (Μελισσοκομική  Επιθεώρηση Φεβρουαρίου 1997.σελ 94.-    

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas