Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Τι οφέλη που έχει ο άνθρωπος από τη μέλισσα…

…αλλά και ακόμη ποσό μεγαλύτερη ευχαρίστηση και υπερηφάνεια αισθάνεται εκείνος που καταγινεταιμε τις μέλισσες όταν γνωρίζει τον προορισμό για τον οποίο η φύση δημιούργησε αυτό το έντομο.

Δεν είναι μονό το ωραίο μελί, ούτε το χρησιμότατο κερί, για την παραγωγή του έχει πλαστεί η μέλισσα. Είναι βεβαία ωραία και χρήσιμα προϊόντα, έχουν και δευτερεύουσα σημασία.

Ο σπουδαιότερος προορισμός της μέλισσας για τον κόσμο και τον άνθρωπο είναι η αδιάκοπη γονιμοποίηση και καρποφορία των φυτών και των δέντρων, για την συνέχιση της βλάστησης πάνω σε όλη την γη. 

Αφήστε για μια στιγμή τη σκέψη σας να φύγει από τον δικό σας κήπο, από το δικό σας χωριό, από τη δική σας χωρά, και να περιβάλει με την φαντασία της όλους τους  κήπους ,όλα τα χωριά, όλες τις χώρες της γης, και τότε θα αντιληφθείτε, τι μεγάλη, και τι ανυπολόγιστη είναι η εργασία που πρέπει να κάνει η μέλισσα για τη γονιμοποίηση όλης αυτής της βλάστησης, και θα εκτιμήσετε τη μεγάλη χρησιμότητα της για τον κόσμο όλο και για την άνθρωπο.
Χωρίς τη μέλισσα δεν θα υπήρχε επάρκεια των προϊόντων της γης, γιατί η καρποφορία θα ήταν ατελής και μικρή.
Μια άλλη αξιόλογη ωφέλεια της μέλισσας για τον άνθρωπο είναι και ο βασιλικός πολτός, η τροφή δηλαδή με την οποία τρέφουν οι μέλισσες το γόνο για τη βασίλισσα τους. Τα τελευταία χρονιά διάφοροι επιστήμονες μελισσοκόμοι και βιολόγοι ανακάλυψαν ποσό ωφέλιμος είναι ο βασιλικός πολτός για την υγειά του ανθρώπου, γι’ αυτό σήμερα οι έμπειροι μελισσοκόμοι πετυχαίνουν μια ανέλπιστη και καλή πρόοδο και από την εκμετάλλευση του βασιλικού πολτού.

Βέβαιη συστηματική παραγωγή του προϊόντος αυτού δεν είναι η δουλειά του αρχαρίου μελισσοκόμου, θα μπορέσει όμως την κάνει όταν αποκτήσει πείρα και διαβάσει μεγάλα βιβλία μελισσοκομίας, σεμινάρια και δίπλα σε εμπείρους μελισσοκόμους.

Του Αργύρη Ασημακόπουλου
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas