Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 50 Λεπτά
- Καρπούζι - 5 κούπες πολτοποιημένο
- Ζάχαρη - 1 κούπα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 1/2 κούπες
- Μέλι - 1 κούπα
- Ελαιόλαδο - 1/2 κούπα
- Σουσάμι άσπρο - 1/2 κούπα
- Αλάτι - 1 πρέζα
- Κανέλα - 1 κουταλάκι γλυκού
Oδηγίες:
Το καρπούζι αποκτά άλλο ενδιαφέρον....Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό καβουρδίζουμε για 4 λεπτά το αλεύρι σε χαμηλή φωτιά. Πολτοποιούμε το καρπούζι (αφού το καθαρίσουμε από τις φλούδες) με ένα πιρούνι, βγάζουμε τα σπόρια και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον χυμό του.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το μέλι, το αλάτι και το καβουρδισμένο αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνει ένα μείγμα. Αλείφουμε ένα ταψί ή μία φόρμα με μπόλικο λάδι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και αδειάζουμε το μείγμα μας. Το απλώνουμε ομοιόμορφα να έχει περίπου πάχος 3 εκ.
Πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο σουσάμι και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την κανέλα. Αν θέλουμε να γίνει πιο γλυκιά, όσο είναι ζεστή μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι.
Πηγή:
Δημοσίευση σχολίου