Μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια έχει ξεσπάσει μεταξύ των μελισσοσμηνών στην περιοχή του Λίχτενμπεργκ: Πυρετός σκοτώνει τις προνύμφες των ζώων. Το παθογόνο μπορεί να επιβιώσει για χρόνια και να προκαλέσει νέες μολύνσεις…
Οι καιροί είναι δύσκολοι για τις μέλισσες στη Γερμανία!!.
Στο Βερολίνο, οι μέλισσες παλεύουν τώρα με μια θανατηφόρα ασθένεια: σύμφωνα με πληροφορίες από το περιφερειακό γραφείο του Lichtenberg, εκεί έχει ξεσπάσει η αμερικανική φυματίωση – θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πραγματική μαζική θνησιμότητα μεταξύ των αποικιών.
Στην περιοχή του Lichtenberg, εν τω μεταξύ, έχει δημιουργηθεί μια ζώνη αποκλεισμού γύρω από τα προσβεβλημένα μελίσσια.
Με εκτεταμένες συνέπειες: Οι αποικίες μελισσών, τα ζωντανά ή νεκρά ζώα, οι κηρήθρες, το κερί και το μέλι δεν μπορούν να απομακρυνθούν από εκεί, ώστε η ασθένεια να μην εξαπλωθεί και να μην προκαλέσει μαζικό θάνατο μεταξύ των μελισσοσμηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο της περιφέρειας, από το σύνολο των 200 μελισσοκομείων της περιφέρειας, δέκα βρίσκονται στην απαγορευμένη περιοχή – όλα αυτά πρέπει τώρα να εξεταστούν.
Μέτρα πρόληψης
Οι μελισσοκόμοι μπορούν να λάβουν μέτρα για την προστασία των αποικιών τους από το παθογόνο: Για παράδειγμα, η τακτική επιθεώρηση του γόνου εξασφαλίζει την έγκαιρη ανίχνευση της ασθένειας – και συνεπώς τη μικρότερη εξάπλωση.
Επιπλέον, οι χρησιμοποιημένες κυψέλες πρέπει να απολυμαίνονται τακτικά και οι προνύμφες δεν πρέπει να τρέφονται με ξένο μέλι.
Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τον κίνδυνο την ασθένεια. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, υπήρξε επίσης ένα κρούσμα στην περιοχή του Gießen στην Έσση.
Την άνοιξη υπήρξαν επίσης κρούσματα της ασθένειας στη Βαυαρία, συγκεκριμένα στις περιφέρειες Coburg και Regensburg.
Οι συνέπειες της νόσου είναι εκτεταμένες: αν μια αποικία έχει μολυνθεί, η μόνη λύση είναι συνήθως η θανάτωση των ζώων.
Δημοσίευση σχολίου