Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΦΑΤΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΣΤΑΜΑΧΙ ΓΙΑ 7 ΗΜΕΡΕΣ!!!



Το σκόρδο και το μέλι είναι δύο φυσικά συστατικά που έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

 Όταν συνδυάζονται, σχηματίζουν ένα ισχυρό θεραπευτικό μέσο που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, στη βελτίωση της πέψης και ακόμη και στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τα οφέλη από την κατανάλωση σκόρδου και μελιού με άδειο στομάχι για 7 ημέρες.

Το σκόρδο, επίσης γνωστό ως Allium sativum, είναι μέλος της οικογένειας των κρεμμυδιών και είναι γνωστό για τη δυνατή του γεύση και την έντονη οσμή.

Το σκόρδο είναι πλούσιο σε αλλικίνη, μια θειούχο ένωση που δίνει στο σκόρδο το χαρακτηριστικό του άρωμα και έχει επίσης αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Το μέλι, από την άλλη πλευρά, είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Το σκόρδο που έχει εμποτιστεί με μέλι σε βάζο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απολαύσετε τα οφέλη τόσο του σκόρδου όσο και του μελιού. Η διαδικασία περιλαμβάνει την τοποθέτηση ξεφλουδισμένων σκελιών σκόρδου σε ένα βάζο και την κάλυψή τους με μέλι. Το μείγμα στη συνέχεια αφήνεται να καθίσει για λίγες μέρες, επιτρέποντας στο σκόρδο να εμποτιστεί με το μέλι.

Ακολουθούν μερικά από τα οφέλη αυτής της συνταγής:


    Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα:
Τόσο το σκόρδο όσο και το μέλι έχουν αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και να προστατεύσουν το σώμα σας από λοιμώξεις.
    Ανακουφίζει από τον πονόλαιμο: Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του σκόρδου και οι καταπραϋντικές ιδιότητες του μελιού καθιστούν αυτό το μείγμα ένα φυσικό φάρμακο για τον πονόλαιμο.
    Βοηθά με το βήχα: Το μέλι έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα αποτελεσματικό αντιβηχικό, και το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει να καταπολεμηθούν οι αναπνευστικές λοιμώξεις που προκαλούν βήχα.
    Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία: Το σκόρδο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και μειώνει την αρτηριακή πίεση, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας.
    Βοηθά με την πέψη: Το σκόρδο μπορεί να διεγείρει την παραγωγή πεπτικών ενζύμων, ενώ το μέλι μπορεί να καταπραΰνει το γαστρεντερικό σωλήνα, καθιστώντας αυτό το μείγμα ευεργετικό για την πέψη.
    Μειώνει τη φλεγμονή: Τόσο το σκόρδο όσο και το μέλι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, η οποία σχετίζεται με μια ποικιλία χρόνιων παθήσεων.
    Προάγει την επούλωση των πληγών: Το μέλι έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες ως φυσικό φάρμακο για την επούλωση των πληγών λόγω των αντιβακτηριδικών του ιδιοτήτων, και η προσθήκη σκόρδου μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την αποτελεσματικότητά του.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ το σκόρδο εμποτισμένο με μέλι είναι γενικά ασφαλές για κατανάλωση, συνιστάται να χρησιμοποιείτε υψηλής ποιότητας συστατικά και να παρακολουθείτε την αντίδραση του σώματός σας στο μείγμα. Επιπλέον, το σκόρδο μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα, επομένως είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε νέα θεραπεία.

Ελπίζω αυτό να είναι χρήσιμο!

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas