Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΕΚΤΟΣ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ


Εκτός οι μελισσοκόμοι από το πακέτο ζωοτροφών, 2-5 ευρώ στα αιγοπρόβατα με κόφτη το γάλα


Εν αναμονή του πακέτου ενίσχυσης για αγορά ζωοτροφών, που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι.

Εν αναμονή του πακέτου ενίσχυσης για αγορά ζωοτροφών, που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από το ΥπΑΑΤ, όσον αφορά στα αιγοπρόβατα, έχει πέσει στο τραπέζι του ΥπΑΑΤ και στο υπουργείο το... σκέπτονται να πριμοδοτήσουν με 5 ευρώ το κεφάλι όσους κτηνοτρόφους έχουν παραδώσει γάλα και με 2 ευρώ όσους δεν έχουν παραδώσει γάλα, παρά το ότι οι κτηνοτροφικές οργανώσεις (π.χ. ΣΕΚ) ζητούν 15 ευρώ ανά κεφάλι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από το συνολικό πακέτο των 89 εκατ. ευρώ, τα 9 εκατ. ευρώ προορίζονται για την πτηνοτροφία και τη χοιροτροφία. Άρα μένουν 80 εκατ. ευρώ, για να καλυφθούν, η αιγοπροβατοτροφία και η αγελαδοτροφία και στο ΥπΑΑΤ ψάχνουν τον τρόπο, αφού τα χρήματα είναι ελάχιστα.

Κστά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός ενίσχυσης, μένουν οι μελισσοκόμοι, με τα σημερινά δεδομένα, ενώ γεμάτος...αγκάθια μοιάζει ο δρόμος μέχρι την εκταμίευση των ποσών, δεδομένου ότι αρκετά λεφτά είναι από το ΕΣΠΑ και πρέπει να υπάρξει έγκριση από ΕΕ και μετέπειτα αιτήσεις, όπερ σημαίνει ότι πάει μακριά η βαλίτσα των πληρωμών.

Εξίσου δύσκολο να αντιμετωπιστεί είναι ένα ακόμα ζήτημα. Ο κόφτης στις ενισχύσεις για όσους έχουν όλως τυχαίως τη χρονιά αναφοράς (η χρονιά που θα επιλεγεί) εξωκτηνοτροφικό εισόδημα έστω και 1 ευρώ, πάνω από το εισόδημα από την κτηνοτροφία. Δηλαδή αν ένας κτηνοτρόφος έχει δηλώσει τη χρονιά αυτή έστω και 1 ευρώ έσοδα για παράδειγμα από ελαιοπαραγωγή, παραπάνω από τα κτηνοτροφικά, μένει εκτός ενίσχυσης ζωοτροφών.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas