Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΗΡΩΕΣ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΩΖΟΥΝ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΣΚΥΛΙΑ - ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ!!! (ΦΩΤΟ)


 

Το πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη απειλεί ανθρώπους και ζώα από κοινού, καθώς καταστρέφει δασικές εκτάσεις και περιουσίες στο σαρωτικό πέρασμα της.


Παράλληλα με την αγωνία για τους κατοίκους των περιοχών, εθελοντές δίνουν μάχη για να σωθούν ζώα και μελίσσια από τις φλόγες.

Ως αυτή την ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια απομάκρυνσης των αλόγων που βρέθηκαν σε κίνδυνο από τη φωτιά, ενώ παράλληλα γίνεται απόπειρα συγκέντρωσης των αλόγων που πάνω στον πανικό τους διέφυγαν από τους ιππικούς ομίλους  και εθεάθησαν να τρέχουν ελεύθερα στους δρόμους των γύρω περιοχών.

Σκύλοι απομακρύνθηκαν μαζί με τις οικογένειές τους από τις κατοικίες και ο φακός της EUROKINISSI κατέγραψε κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού να δίνει τις πρώτες βοήθειες σε ένα τετράποδο. Σε μια φωτογραφία του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ένας πυροσβέστης έδωσε μάχη τις φλόγες που πλησίασαν απειλητικά σε μελίσσια.


Η διευθύντρια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, Λίλιαν Ντιντή γνωστοποίησε πως έως αυτή την ώρα έχουν μεταφερθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκοπούλου περίπου 200 άλογα, ενώ δεκάδες άλλα μεταφέρονται με φορτηγά. Το έργο της μεταφοράς είναι δύσκολο καθώς κλείνουν συνεχώς οι δρόμοι. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν για παράδειγμα άλογα σε φορτηγά που δεν μπορούν να διασχίσουν την Κύμης που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Δεκελείας και πρέπει να πάνε μέσα από Αχαρνές, από Μενίδι. Ελπίζουμε σήμερα το βράδυ να ολοκληρωθεί η μεταφορά των αλόγων στο Μαρκόπουλο», εξηγεί.


Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια περισυλλογής των ελεύθερων αλόγων - κάποια έχουν ήδη διασωθεί και η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, απευθύνει έκκληση στους πολίτες που βλέπουν ελεύθερα άλογα να καλούν στο τηλέφωνο 22990-49350, ώστε κλιμάκιο ειδικών να τα περιμαζέψει.


Μόλις τα άλογα φτάνουν στο Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκοπούλου δέχονται την φροντίδα κτηνιάτρων και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί κανένα. 









Πηγή
 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas