Η
ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2018
Η Έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον μελισσοκομικό τομέα και όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης θα καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου καθώς είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών του Μελιού και των Προϊόντων του.
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπος για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.
Ψήφος εμπιστοσύνης στο Φεστιβάλ από τους καταναλωτές και τους μελισσοκόμους.
Στόχος και του 10ου Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.
Θέματα Συνεδρίου
- Οι ασθένειες της Μέλισσας και η Αντιμετώπιση τους
- Ντόπιοι Πληθυσμοί Μελισσών και Γενετική Βελτίωση
- Η νοημοσύνη των Φυτών και οι Μέλισσες
- Παγκόσμια Νομοθεσία και Ποιότητα Μελιού
- Δράσεις του Εθνικού Μελισσοκομικού Προγράμματος
και Πολιτική του ΥΠΑΑΤ για την Μελισσοκομία
- Πιστοποιημένη Εκπαίδευση. Προστιθέμενη Αξία στον
Επαγγελματία Μελισσοκόμο
- Μελισσοτροφικά Φυτά της Ελληνικής Χλωρίδας
- Επιχειρηματικότητα και Προώθηση του Μελιού και
Προϊόντων του στην Ελληνική και τη Διεθνή Αγορά
- Ανοίγοντας τους Δρόμους του Μελιού στην Παγκόσμια
Αγορά
- Διαδικασίες Εξαγωγής Μελιού και Προϊόντων του
- Τυποποίηση Μελιού - Διαχειριστικά Συστήματα
Ασφάλειας Τροφίμων (ISO, HACCP) & Νομοθετικές Υποχρεώσεις
- Νομοθετικό περιβάλλον για το συσκευασμένο μέλι.
- Σύγχρονες Μέθοδοι Ανάλυσης Νοθείας Μελιού
- Μέλια ΠΟΠ στην Ελλάδα και οι Δυνατότητες που
Παρέχουν
- Ποιότητα του Ελληνικού Μελιού
- Η Μελισσοκομία στην Περίοδο της Κρίσης
- Σύγχρονοι Μέθοδοι Παραγωγής Βασιλικού Πολτού και
Βασιλισσών
- Μέθοδοι Δημιουργίας Επίλεκτων Βασιλισσών
- Μελισσοκομικά Προϊόντα και Καινοτομία
- Το Mέλι στην Ελληνική και Διεθνή Κουζίνα
- Εξελίξεις στην Ελληνική Μελισσοκομία
- Οι ασθένειες της Μέλισσας και η Αντιμετώπιση τους
Δημοσίευση σχολίου