Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στις Ορθονιές | Συνεχίζεται η επίγεια και εναέρια κατάσβεση (Photos)


Σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο της πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε νωρίς χθες (11.07.2017/17μμ) στην Κοινότητα Ορθονιές της Ζακύνθου. Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες που έδιναν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής η οποία συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα και μάλιστα από αέρος επέστρεψαν και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Χιλιάδες τα στρέμματα δασικού όγκου που έχουν μετατραπεί σε στάχτες ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.


Για μία ακόμη φορά η κρισιμότητα της κατάστασης επέβαλλε την ανάγκη αποστολής πυροσβεστικών ενισχύσεων από γειτονικούς νομούς. Μέχρι και με το τελευταίο δρομολόγιο της ακτοπλοϊκής γραμμής Κυλλήνης Ζακύνθου, έφτασαν στο νησί μας συνολικά 9 πυροσβεστικά οχήματα από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αιγίου, Πατρών, Πύργου, Μεσολογγίου και Λεχαινών, με περίπου 20 πυροσβέστες. Παράλληλα κατέφθασαν δύο πεζοπόρα τμήματα από την 6η ΕΜΑΚ Πατρών με 9 άτομα έκαστο, προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειες των δυνάμεων της Ζακύνθου.


Χθες στον αγώνα της πυρόσβεσης ρίχθηκαν και εναέρια μέσα, όσες ώρες επέτρεπε η διάρκεια της ημέρας. Στις δυνάμεις κατάσβεσης προστέθηκαν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL από την Κεφαλονιά, 2 αεροσκάφη Canadair από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας στη γειτονική Ηλεία και 1 ακόμη από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Σήμερα το πρωί και, αν η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί, στα εναέρια μέσα θα προστεθούν και 2 επιπλέον αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο του Ακτίου.


Σήμερα το πρωί με το πρώτο δρομολόγιο από Κυλλήνη έφτασαν από Β. Ελλάδα αλλά οκτώ οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων, ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα.
Είναι πολύ λυπηρό και άνανδρο για κάποια αρρωστημένα μυαλά να καταστρέφονται περιουσίες και να καταστρέφεται η φύση μας.Θέλω να πιστεύω αν πιαστούν οι ένοχοι η δικαιοσύνη  να είναι αμείλικτη.(Σύμφωνα με πληροφορίες μας κάηκαν και δεκάδες μελίσσια-ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ).  

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas