Είναι
γνωστό ότι το μέλι έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Πέραν του ότι είναι νόστιμο,
αυτό μπορεί να βελτιώσει και σημαντικά την υγεία σας. Είναι μια μεγάλη πηγή
φλαβονοειδών , τα αντιοξειδωτικά που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο πολλών
σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων …
Είναι
γνωστό ότι το μέλι έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Πέραν του ότι είναι νόστιμο,
αυτό μπορεί να βελτιώσει και σημαντικά την υγεία σας. Είναι μια μεγάλη πηγή
φλαβονοειδών , τα αντιοξειδωτικά που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο πολλών
σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.
Το μέλι έχει τη δυνατότητα να ενισχύει την αντοχή και να μειώνει σημαντικά την
μυϊκή κόπωση.
Επιπλέον,
έχει ισχυρές αντιμυκητιακές και αντι-βακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να
βοηθήσουν στην ανακούφιση βήχα ή του πονόλαιμου και την θεραπεία των
γαστρεντερικών διαταραχών.
Σας έχουμε
λοιπόν 5 διαφορετικές συνταγές με μέλι που είναι εξαιρετικά επωφελείς και θα βελτιώσουν
το σύνολο της υγεία σας.
1.) Λεμόνι
με Μέλι
Αυτό το
τσάι είναι εξαιρετικά επωφελή για τη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος.
Το μέλι έχει την ικανότητα να απαλύνει όλες τις μορφές ερεθισμού, ενώ το λεμόνι
μειώνει το φλέγμα.
Συστατικά:
• 1 φλιτζάνι μέλι
• 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
• Φακελάκια τσαγιού
• Γυάλινο βάζο με καπάκι
• Επιφάνεια κοπής
• Κύπελλο μέτρησης
• Μαχαίρι
• μπεν μαρί
Κατευθύνσεις:
Θα πρέπει
να πλύνετε καλά το λεμόνι πριν το τρίψετε για να αποτρέψετε τα βακτηρίδια από
το να εισαχθούν στο μέλι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ξύσμα λεμονιού μέσα σε
ένα σακουλάκι τσαγιού. Αυτό θα βοηθήσει το μέλι απορροφήσει τις αρωματικές
γεύσεις. Αν θέλετε να ενισχύσει τη γεύση, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές
φέτες λεμονιού.
Στη συνέχεια,
αφού πάρετε ένα μπεν μαρί ρίξτε το μέλι σε αυτό. Προσθέστε το σακουλάκι με το
τσάι με λεμόνι στο μέλι και θερμάνετε το μέλι μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 85
βαθμών. Αφήστε το να πιάσει αυτή την θερμοκρασία για 10 λεπτά. Στη συνέχεια,
μεταφέρετε το μέλι από το μπεν μαρί σε ένα μπολ. Αφήστε το να κρυώσει για 10-15
λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το σακουλάκι με το τσάι από το μέλι. Χύστε το
μέλι σε ένα αποστειρωμένο βάζο και βιδώστε του το καπάκι. Θα πρέπει να
καταναλώσετε το μέλι μέσα σε 4-5 ημέρες.
2.) Κανέλα
με Μέλι
Αυτή το
μείγμα κανέλας, και μελιού είναι εξαιρετικά υγιεινό, γιατί η κανέλα είναι
άφθονη με αντιοξειδωτικά. Αυτό το εξαιρετικά υγιεινό μείγμα μελιού μπορεί ακόμη
και να απλωθεί στη φρυγανιά. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ατο μείγμα αυτό
μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία ενός αριθμού προβλημάτων υγείας όπως
του διαβήτη, της νόσου του Alzheimer, των μυκήτων των νυχιών των δαχτύλων, της
στομαχικής διαταραχής, του Πάρκινσον, και του Candida. Επιπλέον, μπορεί να
χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τα ιγμόρεια και τη συμφόρηση. Ο συνδυασμός του
τζίντζερ και του μελιού μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL (κακής)
χοληστερόλης.
Συστατικά:
• 1 φλιτζάνι μέλι
• 4-6 sticks κανέλας
• μια πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
Κατευθύνσεις:
Θα πρέπει
να βάλετε τα sticks κανέλας και το μέλι σε ένα μπεν μαρί. Αφήστε τα sticks
κανέλας στο μέλι για 2 ώρες. Αφαιρέστε το μέλι από τη φωτιά. Αν θέλετε να
αφαιρέσετε την κανέλα από το μέλι, θα πρέπει να την αφαιρέσετε χρησιμοποιώντας
ένα μικρό σουρωτήρι. Αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο και καταναλώστε
το εντός 4-5 ημερών.
Το μέλι
έχει την ικανότητα να απαλύνει όλες τις μορφές ερεθισμού, ενώ το λεμόνι μειώνει
το φλέγμα.
3.)
Τζίντζερ και μέλι
Το μείγμα
αυτό καθαρίζει τα ιγμόρεια και βελτιώνει την πέψη. Το τζίντζερ θα σας βοηθήσει
να απαλλαγείτε από τις τοξίνες και θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος.
Συστατικά:
• 1 φλιτζάνι μέλι
• 1 κουταλιά της σούπας φρέσκη ρίζα
τζίντζερ, αποφλοιωμένη και κομμένη σε ζουλιέν
Κατευθύνσεις:
Θα πρέπει
να ρίξετε το μέλι σε ένα μπεν μαρί και να προσθέτουτε το τζίντζερ. Ζεστάνετε το
μέλι μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 85 βαθμών. Αφήστε το σε αυτή τη θερμοκρασία
για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει
για 10 λεπτά. Μπορείτε να στραγγίσετε το μείγμα αμέσως ή να το αφήσετε για 2
εβδομάδες σε ένα γυάλινο βάζο με ένα σφιχτό στερεωμένο καπάκι. Ωστόσο,
συνιστάται να καταναλώσετε το μέλι μέσα σε 4-5 ημέρες.
4.)
Γαρύφαλλο-Μέλι
Πολλοί
ειδικοί υποστηρίζουν ότι το γαρύφαλλο έχει την ικανότητα να μειώνει τον
πονόδοντο. Θα πρέπει να τοποθετήσετε μερικά φύλλα γαρύφαλλου στο στόμα σας και
να τα βρέξετε με το σάλιο σας, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τρίψτε απαλά
τα γαρύφαλλα μεταξύ των δοντιών σας. Το μέλι, από την άλλη πλευρά,
χρησιμοποιείται για να απομακρυνει τα κακά βακτηρίδια.
Συστατικά:
• 1 φλιτζάνι μέλι
• 7 ολόκληρα γαρύφαλλα
Κατευθύνσεις:
Χύστε το
μέλι σε ένα μπεν μαρί, προσθέστε τα γαρύφαλλα σε αυτό και θερμάνετε το μείγμα
μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία των 85 βαθμών. Αφήστε το να κάτσει για 2 ώρες.
Στη συνέχεια, θα πρέπει να στραγγίσετε το μείγμα και να το τοποθετήσετε σε ένα
αεροστεγές δοχείο. Καταναλώστε το μέσα σε 4-5 ημέρες.
5.)
Μηλόξυδο με μέλι
Το μηλόξυδο
είναι ένα άλλο συστατικό που μπορεί να συνδυαστεί με το μέλι. Έχει την
ικανότητα να εξουδετερώνει το pH του σώματος και μπορεί να βοηθήσει στη
θεραπεία του πονόλαιμου και των στοματικών διαταραχών
Το μόνο
μειονέκτημα αυτού του μείγματος είναι ότι δεν είναι τόσο γλυκό όσο είναι τα
άλλα
Συστατικά:
• 1 φλιτζάνι μέλι
• 3 κουταλιές μηλόξυδο
Κατευθύνσεις:
Ρίξτε το
μηλόξυδο σε ένα μπρίκι και προσθέστε το μέλι. Τοποθετήστε το σε χαμηλή φωτιά
για 10 λεπτά,ανακατεύοντας προσεκτικά. Στη συνέχεια, χύνεται το μείγμα σε ένα
γυάλινο βάζο και αφήστε το να καθίσει για 2 ώρες. Θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα
σε 4-5 ημέρες.
Αποθήκευση
Θα πρέπει
να αποθηκεύσετε τα μείγματα σε δροσερό μέρος. Δεν πρέπει να εκτίθενται σε άμεσο
ηλιακό φως. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα δοχεία καλύπτονται καλά!
Δημοσίευση σχολίου