Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Bloomberg: Λάδι και μέλι μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την ύφεση




















Δημοσίευμα "υμνεί" τα ελληνικά προϊόντα.
Το λάδι και το μέλι μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg το οποίο σε δημοσίευμά του «υμνεί» τα ελληνικά προϊόντα, τα οποία -όπως αναφέρει- μπορεί να σώσουν την χώρα.

Το πρακτορείο αναφέρεται σε στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων αναφέροντας ότι οι ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, όπως φαγητά, ποτά και έλαια, αυξήθηκαν κατά 3,5%

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μερικοί παραγωγοί, όπως ελαιοπαραγωγοί αλλά και η εταιρεία Gaea , η οποία παράγει κόκκινο πιπέρι, άρχισαν να δουλεύουν έχοντας στο μυαλό τους μόνο το εξωτερικό.

Ο υπεύθυνος της Gaea αναφέρει ότι ο πρώτος πελάτης της ο πρώτος πελάτης της εταιρείας ήταν μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία η οποία τώρα απορροφάει το 82% των πωλήσεων του προϊόντος εκτός Ελλάδα. Η Gaea στέλνει πλέον τα προϊόντα της σε άλλες 26 χώρες.

Το Bloomberg αναφέρεται και στην  εταιρείας Papadimitriou CC SA που εξάγει ξύδι μπαλσάμικο και μουστάρδα αλλά και στην Capro Hellas.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ιδρυτής της, Κώστας Κοντόπουλος, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο «απόγειο» της κρίσης το 2011 και άρχισε να πουλά ντελικατέσεν προϊόντα, τα οποία ταξιδεύουν σήμερα σχεδόν σε όλη την Ευρώπη.
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas