Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Βιολογική δράση και παραγωγή μελιού


Είναι σίγουρο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια διεθνή απειλή για την επιβίωση του κλάδου της μελισσοκομίας, αλλά, ακόμα περισσότερο, για την επιβίωση πολλών φυτών που χρειαζόμαστε ή αν θέλετε για τα τρόφιμα και πολλά άλλα φυτά που είναι ένα απαραίτητο και αναπόσπαστο συστατικό στοιχείο της αλυσίδας ζωής και βιοποικιλότητας  του περιβάλλοντος.

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς τους μελισσοκόμους ξοδεύουν πολύ προσπάθεια και μάχες με τα βαρρόα, είμαι ευτυχής να πω μεγαλύτερα προβλήματα στη μελισσοκομία μου τώρα είναι  σαν να προσπαθείς  να πάρεις  στη διάρκεια του χειμώνα  μέλι, το απαραίτητο αυτό υλικό τροφής για τις μέλισσες.

Έτσι, σκοπός αυτού το άρθρου είναι πρώτα απ 'όλα να μιλήσουμε για το πώς να ασχοληθεί κανείς με τα τρέχοντα προβλήματα της μελισσοκομίας, και το δεύτερο  πώς να εργάζεται και μαζί φυσικά να ξοδεύετε  λιγότερο και να επιτύχει περισσότερα στην μελισσοκομία.

Ας κάνουμε μια σύντομη επισκόπηση των προβλημάτων στον τομέα της μελισσοκομίας και τις λύσεις.

Μη βιώσιμο σύστημα μελισσοκομία,  Παράσιτα και Μελισσοκομία

Τότε γιατί έχει πρόβλημα;  Έχουμε μια πολύ πρόσφατη μελέτη των εχθρών και των ασθενειών που έχουν ενσκήψει τα τελευταία χρόνια  στη Βόρεια Αμερική (Αλλά και στα περισσότερα άλλα μέρη του κόσμου) τα τελευταία 30 χρόνια περίπου. Όπως κάποιος είπε κάποτε, "Δεν μπορείτε να κρατήσει τις μέλισσες ακίνητες”.

 Οι περισσότεροι από εμάς μελισσοκόμοι έχουν χάσει όλες τις μέλισσες μια φορά (από τις διάφορες ασθένειες) και μάλιστα  τις τελευταίες δεκαετίες  αυτό φαίνεται να επιδεινώνεται. Έτσι, μέρος του προβλήματος για τους μελισσοκόμους είναι τα παράσιτα, αλλά υπάρχουν και άλλα θέματα.

Έχουμε μια στενή γενετική δεξαμενή για να αρχίσει  και εδώ να λειτουργεί αποτελεσματικά η λίστα με τα  φυτοφάρμακα, τα παράσιτα, και υπερβάλλοντα ζήλο προγράμματα για τον έλεγχο Africanized μελισσών, πολλές από τις πηγές των άγριων μελισσών έχουν ήδη εξαντληθεί αφήνοντας μόνο τις βασίλισσες και αυτό είναι που  οι άνθρωποι αγοράζουν.

Μόλυνση


Η άλλη πλευρά του παρασίτου είναι ένα φλέγον  ζήτημα και είναι  η τυπική απάντηση που προσφέρεται  από τους εμπειρογνώμονες ήταν η χρήση φυτοφαρμάκων εντός των κυψελών από τους μελισσοκόμους για να σκοτώσει τα ακάρεα και άλλα παράσιτα. Αλλά αυτά συσσωρεύονται στο κερί και  μπορεί να προκαλέσει μια γενιά από στείρους κηφήνες που με τη σειρά του προκαλεί την αποτυχία στις βασίλισσες. Μια εκτίμηση που άκουσα από έναν από τους εμπειρογνώμονες σχετικά με το θέμα αυτό που το μέσο ποσοστό αχρήστευσης μπορεί να φτάσει στο ακραίο καταστροφικό γεγονός έως και τρεις φορές το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι οι βασίλισσες  αποτυγχάνουν να αντικατασταθούν  τρεις φορές το χρόνο. Αυτό είναι εκπληκτικό για μένα δεδομένου ότι οι περισσότερες  από τις βασίλισσες μου είναι τριών ετών.

Το Λάθος  των  γονιδίων


Η άλλη πλευρά του να βοηθήσει κανείς τις μέλισσες με θεραπείες των φυτοφαρμάκων και αντιβιοτικών είναι ότι κρατάτε το πολλαπλασιαστικό υλικό δηλαδή τις μέλισσες που δεν μπορούν  να επιβιώσουν. Αυτό είναι το αντίθετο από ό, τι χρειαζόμαστε. Εμείς οι μελισσοκόμοι πρέπει να έχουμε  ένα υγείες  πολλαπλασιαστικό υλικό από αυτά μόνο που μπορούν να επιβιώσουν. Επίσης, κρατάμε πολλαπλασιαστικό από τα παράσιτα τα οποία είναι αρκετά ισχυρά για να επιβιώσουν από  θεραπείες μας. Έτσι κρατάμε  υγιές και δραστήριες μέλισσες υπέρ-παραγωγής αλλά  και σούπερ παράσιτα. Επίσης, εδώ και χρόνια έχουμε το φαινόμενο να  εκτρέφονται οι μέλισσες  με  λιγότερο πρόπολη. Μερικά από αυτά τα αναπαραγωγικά  μοντέλα μπορούν  να αμφισβητηθούν (λιγότεροι  κηφήνες και μεγαλύτερες μέλισσες, ως εκ τούτου μεγαλύτερη και αργή επικονίαση) και μερικοί κάνουν λιγότερο ικανό αυτό το μοντέλο για  να χειριστεί τους ιούς (λιγότερο πρόπολη).

Αναστατωμένοι η οικολογία της αποικίας των μελισσών


Μια αποικία μελισσών είναι ένα ολόκληρο σύστημα από μόνη της ωφέλιμη και καλοήθεις μύκητες, βακτήρια, ζύμες, τα ακάρεα, τα έντομα και άλλα, η  χλωρίδα και πανίδα που εξαρτώνται από τις μέλισσες για την επικονίαση και κύκλο ζωής στην φύση. Όλα τα στοιχεία ελέγχου των παρασίτων τείνουν το τελευταίο διάστημα  να σκοτώσουν  τα ακάρεα και τα έντομα. Όλα αυτά και τα περισσότερα από τα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται από μελισσοκαλλιεργητές τείνουν να σκοτώσουν τα βακτήρια είτε (και αυτά είναι: Τεραμυκίνη  τυλοσίνη, αιθέρια έλαια, οργανικά οξέα και θυμόλη ) ή τους μύκητες και ζύμες (Fumidil, αιθέρια έλαια, οργανικά οξέα και θυμόλη  το κάνει αυτό). Η όλη λεπτή  ισορροπία του συστήματος αυτή την επισφαλή περίοδο  έχει διαταραχθεί από όλες τις θεραπείες στην κυψέλη φυσικά με σκοπό την απόλυτη αύξηση σε αριθμούς του προς πώληση μελιού).
 Και πρόσφατα οι μελισσοκόμοι έχουν  περάσει σε ένα νέο αντιβιοτικό, την  τυλοσίνη, η οποία τα ευεργετικά βακτήρια δεν έχουν καμία πιθανότητα για την ανάπτυξη αντίστασης και έχουν αλλάξει σε μυρμηκικό οξύ σαν μία θεραπεία η οποία μετατοπίζει το pH ριζικά στο όξινο και σκοτώνει πολλούς από τους μικροοργανισμούς του η την ομάδα.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε ένα βιώσιμο σύστημα στην μελισσοκομία;


Σταματήστε τη θεραπεία!

Ο μόνος τρόπος για να έχουμε ένα βιώσιμο σύστημα της μελισσοκομίας είναι να σταματήσουμε (όσο και αν αυτό ακούγεται ακραίο)  τη θεραπεία. Θεραπεία είναι ένα σπιράλ θανάτου που τώρα καταρρέει μαζί με αυτό και όλο το οικοδόμημα.

Για να μπορέσεις να αντικαταστήσεις όλο αυτό που έκανες ως σήμερα, αν και θα πρέπει πραγματικά να κάνεις μια προσπάθεια να αυξήσεις τον αριθμό από τις δικές  σου βασίλισσες μέλισσες από την τοπική περιοχή και από αυτές που έχουν φυσιολογικά και με δικές τους δυνάμεις  επιζήσει. Μόνο τότε μπορείτε να πάρετε τις μέλισσες που γενετικά μπορεί και να επιβιώσουν  και μαζί με τα  παράσιτα που είναι σε αρμονία με τον οικοδεσπότη τους. Όσο εμείς αντιμετωπίζουμε όλα αυτά με χημικά γίνονται πιο αδύναμες οι μέλισσες που θα μπορούσαν  να επιβιώσουν  μόνες τους, και ισχυρότερα εκείνα τα  παράσιτα που μπορεί να επιβιώσουν  μόνο αν αναπαράγονται αρκετά γρήγορα για να συμβαδίσουν  με τις θεραπείες μας. Μια νέα  σταθερή σχέση και παρακολούθηση μπορεί να αναπτυχθεί μέχρι να σταματήσει κανείς την  θεραπεία.

Το άλλο πρόβλημα, φυσικά, είναι ότι αν θέλουμε απλώς να σταματήσει τώρα με το σύστημα της μελισσοκομίας που έχουμε, τα γενετικά και περιβαλλοντικά δεδομένα έχουν αποδείξει ότι όλες οι μέλισσες έχουν πλέον αποδυναμωθεί  και  συνήθως πεθαίνουν. Ακόμα κι αν είναι γενετικά ικανά  - τα σμήνη- να επιβιώνουν σε ένα καθαρό (αμόλυντα) περιβάλλον, θα πρέπει να τα πάτε πάρετε σε ένα υγιές και καθαρό περιβάλλον που θα μπορούν να επιβιώσουν ή θα εξακολουθούν να πεθαίνουν. Λοιπόν, τι είναι προτιμότερο για την παραγωγή σας αλλά και για περιβάλλον;

Clean Wax


Χρειαζόμαστε καθαρό κερί. Χρησιμοποιώντας βάσεις  κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο, μολυσμένο  κερί δεν θα πάρουμε κάτι καθαρό στα χέρια μας. Το σύνολο της προσφοράς από κερί σε ολόκληρο τον  κόσμο είναι πλέον μολυσμένα με ακαρεοκτόνα. Το Φυσικό χτένα θα παρέχει καθαρό κερί.

Φυσικό Τροφίμων


Το μέλι και γύρη είναι πραγματικά η σωστή τροφή των μελισσών. Το Σιρόπι ζάχαρης έχει ένα πολύ υψηλότερο pH (6,0) από ό, τι το μέλι (3,2 έως 4,5) (η ζάχαρη είναι περισσότερο αλκαλική). Δηλώνοντας το ίδιο πράγμα αντιστρόφως, το μέλι έχει ένα πολύ χαμηλότερο pH από το σιρόπι ζάχαρης (το μέλι είναι περισσότερο όξινο). Αυτό επηρεάζει την αναπαραγωγική ικανότητα του σχεδόν σε κάθε ασθένεια γόνου σε μέλισσες. Οι ασθένειες του γόνου αναπαράγεται  όλο και  περισσότερο στο pH της ζάχαρης (6,0) από ό, τι στο pH του μελιού (~ 4,5). Και αυτό είναι για να μην αναφέρουμε ότι το μέλι και γύρη είναι πραγματικά πιο θρεπτικό από το υποκατάστατο γύρης και σιρόπι ζάχαρης. Τεχνητή υποκατάστατο γύρης κάνει για βραχύβια, και λειτουργεί ανθυγιεινά για τις μέλισσες.
Σίγουρα οι Βιολογικοί μελισσοκόμοι είναι λίγοι γιατί η αντιμετώπιση των τρεχουσών προβλημάτων και η παραγωγική ικανότητα δεν δείχνει να ισοσκελίζεται από την τιμή πώλησης του βιολογικού μελιού.
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas