Είναι η ζάχαρη ένα δηλητήριο;
Δυστυχώς ναι μας λένε οι επιστήμονες-ερευνητές των πανεπιστημίων της Καλιφόρνιας και του Σαν Φρανσίσκο
Robert H. Lustig, Laura A. Schmidt και Claire D. Brindis...
σε άρθρο τους στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Nature» οι Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ζάχαρη ενέχει κινδύνους για την υγεία που δικαιολογούν τον έλεγχό της όπως το αλκοόλ,ο τίτλος είναι ενδεικτικός:
"The toxic truth about sugar".
Οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από την κατανάλωση ζάχαρης δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί υποστηρίζουν.
Ήρθε η ώρα να δράσουμε ενάντια σε ζάχαρη επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητος ένας νέος ειδικός φόρος για να μειωθεί η αυξανόμενη παγκόσμια κατανάλωση της ζάχαρης και των ουσιών που την περιέχουν.
Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή παιδιατρικής Robert H. Lustig ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους ειδικούς σε θέματα παιδικής παχυσαρκίας ζητούν να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στην ακολουθούμενη δημόσια πολιτική σχετικά με τη ζάχαρη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερβολική κατανάλωσή της η οποία τα τελευταία πενήντα χρόνια έχει τριπλασιαστεί διεθνώς με αποτέλεσμα:
την έξαρση του διαβήτη
την υψηλή αρτηριακή πίεση
τη χοληστερόλη
το μεταβολικό σύνδρομο
τον καρκίνο
την πρόωρη γήρανση
την εγκεφαλική άνοια
και την έξαρση της παχυσαρκίας
Το πρόβλημα με τη ζάχαρη δεν είναι απλώς η αύξηση του σωματικού βάρους αλλά
το ότι η ζάχαρη θεωρείται εξίσου τοξική για το ήπαρ όπως το αλκοόλ.Η ζάχαρη επιμένουν οι επιστήμονες είναι ένα νέο πρόβλημα διότι, εξελικτικά η ζάχαρη ήταν διαθέσιμη στους προγόνους μας μόνο
α) μέσω των φρούτων και το βασικότερο για λίγους μόνο μήνες το χρόνο την
εποχή της συγκομιδής και
β) μέσω του μελιού και αυτό σε λίγες ποσότητες διότι εφρουρείτο πολύ καλά από τις μέλισσες
αλλά- το έχω πει πολλές φορές "πάντα υπάρχει ένα αλλά"-
τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί η επεξεργασμένη ζάχαρη σε σχεδόν όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιορίζοντας έτσι τις δυνατότητες επιλογής όλων εμάς.
Είναι η ζάχαρη η κύρια αιτία της παχυσαρκίας του κοινού;
ο παρακάτω σύνδεσμος οδηγεί σε μία τηλεοπτική συνέντευξη του καθηγητή Robert H. Lustig που απαντάει στο παραπάνω ερώτημα
εμείς βέβαια έχουμε τη δυνατότητα να τη βγάλουμε τελείως από την καθημερινή μας διατροφή και
να την αντικαταστήσουμε με το θαυμάσιό μας μέλι ή με το πετιμέζι.........................
Το μέλι # μικρά και καθημερινά που πρέπει να γνωρίζουμε:
Το μέλι σε αντίθεση με την ζάχαρη έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, παρόλο που έχει περισσότερες θερμίδες;......
και που μας βοηθάει αυτό;....
μας βοηθάει διότι αφομοιώνεται καλύτερα ως τροφή......
και η σωστά αφομοιωμένη τροφή συντελεί στην πιο ήπια έκκριση ινσουλίνης......
και η πιο ήπια έκκριση ινσουλίνης μας προστατεύει από τις απότομες μεταπτώσεις του σακχάρου στο αίμα....
Δημοσίευση σχολίου