Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Νέο αντιβιοτικό: Το μέλι κλείνει τις πληγές


Το πληγωμένο πόδι ενός αλόγου δεν ανταποκρίθηκε σε καμία θεραπεία. Η πληγή δεν έκλεινε και οι κτηνίατροι ήταν απαισιόδοξοι.
Επέλεξαν όμως να δοκιμάσουν μια νέα θεραπεία με 13 βακτήρια γαλακτικού οξέος από το στομάχι μελισσών. Τα βακτήρια αναμιγνύονται με μέλι, νερό και ζάχαρη. Το μίγμα παράγει ανθεκτικά αντιβιοτικά που σκοτώνουν τα μικρόβια.

Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Λουντ στη Σουηδία.
Το μέλι αποτελεί όπλο κατά των λοιμώξεων εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όμως είναι η πρώτη φορά που βακτηρίδια μελιού οδηγούν στην παραγωγή δραστικών αντιμικροβιακών ουσιών.
«Στην πραγματικότητα τα ζωντανά βακτήρια είναι το βασικό συστατικό.
Μπορούμε να οδηγήσουμε τα αντιβιοτικά σε μια νέα εποχή, πραγματικά σε νέο επίπεδο. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε αν ενώσουμε το μέλι με βακτήρια» δήλωσε η Αλεχάντρα Βάσκεζ, μικροβιολόγος του πανεπιστημίου του Λουντ.
Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική κοινότητα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, αφού τα μικρόβια αποδεικνύονται ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.
Όμως η λύση μπορεί να έρθει από τις μέλισσες.
«Η θεραπεία διαρκεί από οκτώ ημέρες ως τρεις εβδομάδες. Στις δοκιμές μας, όλες οι χρόνιες πληγές επουλώθηκαν. Από την αρχή πιστεύαμε πως τα βακτήρια θα έκαναν την δουλειά των αντιβιοτικών, όμως οφείλω να πω ότι δεν περιμέναμε τόσο καλά αποτελέσματα», εξηγεί η Αλεχάντρα Βάσκεζ.
Το επόμενο βήμα της ομάδας είναι δοκιμές σε ανθρώπους.
Οι ερευνητές έχουν επιλέξει ασθενείς, των οποίων οι πληγές δεν κλείνουν αν και έχουν δοκιμάσει διάφορες θεραπείες.
KLIK ΕΔΩ:http://gr.euronews.com/2014/09/15/bee-s-honey-could-replace-antibiotics/

Copyright © 2015 euronews

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas