Ένα τυπικό δείγμα μελιού αποτελείται
από: φρουκτόζη 38%, γλυκόζη 31%, σουκρόζη 1,3%, μαλτόζη 7,1%, νερό 17% και
τέφρα 0,2%.
Ο γλυκαιμικός δείκτης κυμαίνεται από 31 έως 78, ανάλογα με την
ποικιλία.
Πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα, όλα
βρίσκονται στο μέλι
Διατροφική αξία ανά 100gr (περίπου με 5
κ. σούπας μέλι)
Ενέργεια 1272kJ (304kcal), Υδατάνθρακες
82,4g, Σάκχαρα 82,12g, Φυτικές ίνες 0,2g, Λιπαρά 0g, Πρωτεΐνες 0,3g, Νερό
17,1g, Ριβοφλαβίνη (Β2) 0,038mg (3%), Νιασίνη (Β3) 0,121mg (1%), Παντοθενικό
οξύ (Β5) 0,068mg (1%), Βιταμίνη Β6 0,024mg (2%), Φολικό οξύ 2μg (1%), Βιταμίνη
C 0,5 mg (1%), Ασβέστιο 6 mg (1%), Σίδηρος 0,42 mg (3%), Μαγνήσιο 2 mg (1%),
Φωσφόρος 4 mg (1%), Κάλιο 52 mg (1%), Νάτριο 52 mg (1%), Ψευδάργυρος 0,22 mg
(2%) -
Τα ποσοστό (%) της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας για ενήλικες σύμφωνα
με το USDA
Δημοσίευση σχολίου