Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube

Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μας στο You Tube, για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.

Αυτή την στιγμή μας ακολουθούν πάνω από 1000 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να γίνουμε περισσότεροι και να σας δίνουμε πάντοτε μια σωστή ενημέρωση.

Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγιώτης Μούσουρας.



Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Πανευρωπαϊκή σταυροφορία υπέρ των μελισσών



Γράφει ο Νίκος Τράγκαλος

Πανευρωπαϊκή σταυροφορία υπέρ της σωτηρίας των μελισσών έχει ξεκινήσει η ΜΚΟ +SumOfUs, συλλέγοντας υπογραφές ώστε οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ να σταματήσουν να εγκρίνουν φυτοφάρμακα επιβλαβή για τις μέλισσες. Στο κείμενο που προωθεί η ΜΚΟ καλούνται οι υπογράφοντες να υποστηρίξουν αυστηρότερα ευρωπαϊκά στάνταρ κατά τη διαδικασία έγκρισης των φυτοφαρμάκων, εξαιρώντας εκείνα που σκοτώνουν τις μέλισσες.

«Τα τοξικά φυτοφάρμακα και η εντατική κτηνοτροφία σκοτώνουν τις μέλισσες μας», αναφέρεται στο κείμενο:
«όμως όλο και περισσότερα φυτοφάρμακα συνεχίζουν να εγκρίνονται. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να περιορίσουμε αυτή την τάση. Η τρέχουσα μέθοδος ελέγχου των φυτοφαρμάκων είναι ανεπαρκής. Αγνοεί τη βλάβη που προκαλείται στις μέλισσες. Η ΕΕ πρέπει να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο εγκρίνει τα φυτοφάρμακα. Μαζί, πρέπει να πείσουμε τις κυβερνήσεις μας να βελτιώσουν ριζικά το σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου