Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube

Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μας στο You Tube, για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.

Αυτή την στιγμή μας ακολουθούν πάνω από 1000 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να γίνουμε περισσότεροι και να σας δίνουμε πάντοτε μια σωστή ενημέρωση.

Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγιώτης Μούσουρας.


Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019

Πότε το παράγουν κερί οι μέλισσες;


Οι κλίμακες κερί προέρχονται από τα δαχτυλίδια της κοιλιάς, όπου, μέσα από τα οπίσθια πόδια τους, τα πάνε στο σαγόνι τους και τα μασάνε, τα impregnándolas με σάλιο και προσθέτοντας μικρές ποσότητες γύρης και πρόπολη, καθιστώντας τα πιο εύπλαστη. Έτσι, οι νιφάδες κεριού μεταμορφώνονται σε αυτό το θαύμα της κανονικότητας που είναι η κηρήθρα.

Πότε το παράγουν;

Η έκκριση κεριού υπόκειται στην κοινή δράση των τεσσάρων ακόλουθων παραγόντων:

• Πρέπει να υπάρχει ένας μεγάλος πληθυσμός νέων μελισσών, σύμφωνα με το roesch, από δώδεκα έως δεκαοκτώ ημέρες. Νεότερος σύμφωνα με τον λαντάουερ.

• Η θερμοκρασία μέσα στην Κυψέλη πρέπει να είναι υψηλή, πιο συγκεκριμένα από 33 έως 36° c στο σύμπλεγμα των εργαζομένων.

• Άφθονο φαγητό, πρέπει να μπεις στην κυψέλη μεγάλες ποσότητες μελιού και γύρης. Για να τα ένα κιλό κερί εργάτες καταναλώνουν 8 έως 10 κιλά νέκταρ.

Για να τα ένα κιλό κερί εργάτριες καταναλώνουν 8 έως 10 κιλά νέκταρ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου