SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΕΡΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ;


Οι κλίμακες κερί προέρχονται από τα δαχτυλίδια της κοιλιάς, όπου, μέσα από τα οπίσθια πόδια τους, τα πάνε στο σαγόνι τους και τα μασάνε, τα impregnándolas με σάλιο και προσθέτοντας μικρές ποσότητες γύρης και πρόπολη, καθιστώντας τα πιο εύπλαστη. Έτσι, οι νιφάδες κεριού μεταμορφώνονται σε αυτό το θαύμα της κανονικότητας που είναι η κηρήθρα.

Πότε το παράγουν;

Η έκκριση κεριού υπόκειται στην κοινή δράση των τεσσάρων ακόλουθων παραγόντων:

• Πρέπει να υπάρχει ένας μεγάλος πληθυσμός νέων μελισσών, σύμφωνα με το roesch, από δώδεκα έως δεκαοκτώ ημέρες. Νεότερος σύμφωνα με τον λαντάουερ.

• Η θερμοκρασία μέσα στην Κυψέλη πρέπει να είναι υψηλή, πιο συγκεκριμένα από 33 έως 36° c στο σύμπλεγμα των εργαζομένων.

• Άφθονο φαγητό, πρέπει να μπεις στην κυψέλη μεγάλες ποσότητες μελιού και γύρης. Για να τα ένα κιλό κερί εργάτες καταναλώνουν 8 έως 10 κιλά νέκταρ.

Για να τα ένα κιλό κερί εργάτριες καταναλώνουν 8 έως 10 κιλά νέκταρ.
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas