Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας στα Ιωάννινα

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας στα Ιωάννινα 4-5 Νοεμβρίου,στο ξενοδοχείο GRAND SERAI, Λεωφόρος Δωδώνης 33.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ (τα ονόματα με αλφαβητική σειρά)

Α. Επιστημονικά Θέματα
Ανδρέα Θρασυβούλου (συντονιστής)
Πασχάλης Χαριζάνη
Σοφία,Γούναρη
Φανή Χατζήνα
Χρυσούλα Τανανάκη

B. Συνδικαλιστικά θέματα
Ελισσάβετ Λαζαρίδου,
Νίκος Καρακωστίδης
Πασχάλης Χριστοδούλου
Σίμος Μπέλλος
Τάσος Ποντίκη (συντονιστής

3Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε στις εργασίες του 2ου πανελλήνιου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας. Το Συνέδριο θα διαρκέσει δύο ημέρες από 4-5 Νοεμβρίου 2017. Την πρώτη ημέρα θα παρουσιαστούν εισηγήσεις σχετικά με επιστημονικά-μελισσοκομικά θέματα και τη δεύτερη ημέρα εισηγήσεις σχετικά με συνδικαλιστικά θέματα.

Όσοι επιθυμούν να παρουσιάσουν εισήγηση, παρακαλούνται να αποστείλουν τον τίτλο και την περίληψη της εισήγησής τους (έως μια σελίδα) μέχρι 30 Ιουλίου στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
α) Για συνδικαλιστικά θέματα: aristaiosmsi@yahoo.gr
β) Για επιστημονικά θέματα: beelabauth@gmail.com

Οι επιμέρους θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι:

Επιστημονικά Θέματα
Αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών των μελισσών (συνθετικά και βιολογικά σκευάσματα, βιοτεχνικοί μέθοδοι, κ.ά.)
Επιπτώσεις φυτοφαρμάκων και μελισσοφαρμάκων στις μέλισσες
Προϊόντα κυψέλης (ταυτότητα, ποιότητα, ασφάλεια, νομοθεσία, προώθηση και εμπορία)
Μελισσοκομική χλωρίδα και επικονίαση.
Χειρισμοί που βοηθούν στην αύξηση της παραγωγής
Βασιλοτροφία, βελτίωση και διασφάλιση των τοπικών φυλών μελισσών
Άλλα θέματα.

Συνδικαλιστικά θέματα
Οργάνωση του κλάδου και Νομοθεσία
Αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων της μελισσοκομίας
Εκπαιδεύσεις στη μελισσοκομία
Εκπροσώπηση του κλάδου σε εθνικές και διεθνής συναντήσεις
Τοπικά και γενικά προβλήματα μελισσοκομίας
Εμπορία και οι τιμές προϊόντων κυψέλης.
Κατοχύρωση του επαγγέλματος του μελισσοκόμου
Διάσωση και επέκταση της μελισσοκομικής χλωρίδας
Το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης της μελισσοκομίας
Τοποθέτηση μελισσιών (στρογγυλή τράπεζα)
Αλλά θέματα

Οι ομιλητές καλούνται να υποβάλουν τον τίτλο και την περίληψη της ομιλίας τους μέχρι 30 Ιουλίου και πλήρη εισήγηση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να γίνει δυνατή η έκδοση των Πρακτικών τα οποία θα διανεμηθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Οι ανακοινώσεις και τα συμπεράσματα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο.

4η Α ν α κ ο ί ν ω σ η

   Το πρόγραμμα του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας ολοκληρώθηκε και παρουσιάζεται παρακάτω. Η πρώτη ημέρα είναι αφιερωμένη σε επιστημονικά θέματα. Σ' αυτήν θα γίνουν συνολικά 21 ανακοινώσεις με τη συμμετοχή 35 επιστημόνων από διάφορα ερευνητικά κέντρα της χώρας. Τα θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν καλύπτουν ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος στην επαγγελματική μελισσοκομία και εστιάζονται κυρίως στην καλύτερη εκμετάλλευση των μελιττοεκκρίσεων, στη διάσωση και βελτίωση των ελληνικών φυλών μελισσών, στις μεθόδους παραγωγής βασιλικού πολτού και δηλητηρίου της μέλισσας, στην αντιμετώπιση της βαρρόα και των άλλων ασθενειών των μελισσών, στις επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων στη υγεία των μελισσών, στα υπολείμματα ακαρεοκτόνων στα προϊόντα της μέλισσας, στην ταυτοποίηση των αμιγών κατηγοριών μελιού και στους παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή, τη σύνθεση και την διατήρηση της γύρης, του βασιλικού πολτού και του δηλητηρίου της μέλισσας. Η συνεδρίαση της πρώτης ημέρας θα ξεκινήσει η ώρα 9:00 το πρωί του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί μετά τις 20:00 το βράδυ, μετά από κάθε ομιλία θα υπάρχουν ερωτήσεις στους εισηγητές

   Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου εστιάζεται σε κλαδικά θέματα. Θα γίνουν 15 εισηγήσεις με συμμετοχή 23 ομιλητών. Με ενδιαφέρον θα ακουστεί ομιλία σχετική με την Πολιτική του Υπουργείου Γεωργίας της Κύπρου για τη μελισσοκομία. Θα υπάρξει συζήτηση για τον τρόπο/ους κατοχύρωσης θέσης ενός μελλοντικού μελισσοκομείου, προτάσεις για καλύτερη αξιοποίηση της μελισσοκομικής χλωρίδας, για την εμπορία και τις προοπτικές του ελληνικού μελιού, του βασιλικού πολτού και των άλλων προϊόντων κυψέλης. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και θα καταβληθεί προσπάθεια να αμβλυνθούν τυχών διαφορές και προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο. Στην συνεδρίαση αυτή θα υπάρχει χρόνος μετά τις προγραμματισμένες ομιλίες και ολιγόλεπτων παρεμβάσεων από τους συνέδρους.

   Η Οργανωτική επιτροπή καταβάλλει προσπάθειες έτσι ώστε να υπάρξει και έκθεση εφοδίων καθώς επίσης και επίδειξη νέων ευρεσιτεχνιών από έλληνες μελισσοκόμους

Οι συντονιστές των οργανωτικών επιτροπών
Αναστάσιος Ποντίκης

Ανδρέας Θρασυβούλου

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas