Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Τα προϊόντα της μέλισσας στην Εγκυμοσύνη!


Σε ολόκληρη την εγκυμοσύνη η χρήση νωπής γύρης και μελιού βανίλιας ελάτου και ερρείκης εξασφαλίζουν ολόκληρο το σύμπλεγμα βιταμινών Β, φολικο οξεος, καροτενοειδων, βιταμινης C, αριστη ποιοτητα πρωτεινης και σακχαρων, ασβεστιο, σιδηρο και αλλα μεταλλα και ενζυμα. Η χρηση της γυρης και του μελιου δινουν εξαιρετικες θρεπτικες ουσιες βραδιας απορροφησης, ενω παραλληλα βελτιωνουν την απορροφηση των θρεπτικων ουσιων απο τις υπολοιπες τροφες που τρωει η εγκυος.

Δρουν κατά της δυσκοιλιότητας εγκυμοσύνης, μειώνουν τις πρωινές ναυτίες και ενισχύουν σημαντικό ολόκληρο το πεπτικο συστημα της εγκυου. Η θρεψη του εμβρυου βελτιωνεται σημαντικα, ενω παραλληλα, προστατευεται ο πλακουντας απο γηρανση. Τα μελισσοκομικα, προστατευουν και θρεφουν την εγκυο και το εμβρυο, παρεχοντας μια επιπλεον ασφαλεια στην περιπτωση που η εγκυμοσυνη ξεπερασει τις 40 εβδομαδες.

Η γυρη ειναι ενα αριστο μητρωτονωτικο «βοτανο», βοηθαει την μητρα να ειναι ελαστικη και δυνατη, να κανει καλες συσπασεις και να εχει μεγαλη αντοχη κατα τον τοκετο. Βοηθαει σε επαπειλουμενες εγκυμοσυνες, οπου υπαρχει απειλη αποβολης του εμβρυου.

Ο συνδυασμος της γυρης με γνησιο μελι ελατου βανιλιας Βυτινας και βασιλικο πολτο ειναι απο τα καλυτερα συμπληρωματα σιδηρου (αν οχι το καλυτερο!) ως τις παρενεργειες δυσκοιλιοτητας που εχουν ΟΛΑ τα συμπληρωματα σιδηρου της αγορας. Αν συνδυαστουν με χυμο πορτοκαλιου, λεμονιου, παντζαριου, μηλου και μυρτιλων, τοτε εχετε μια βομβα σιδηρου που κανενα σκευασμα της αγορας δεν μπορει να συναγωνιστει.

Λογω της ισορροπημενης διουρητικης δρασης τους, τα μελισσοκομικα προιοντα μετριαζουν την κατακρατηση υγρων, ενω παραλληλα βοηθουν την διατηρηση της απαραιτητης ποσοτητας αμνιακου υγρου στην διαρκεια της εγκυμοσυνης.

Τα μελισσοκομικα προιοντα προστατευουν απο λοιμωξεις, μολυνσεις και ασθενειες την εγκυο και ενισχυουν τους μηχανισμους του ανοσοποιητικου συστηματος.

Τα αντιοξειδωτικα και βιοφλαβονοειδη βοηθουν στην ελαστικοτητα των αγγειων και την ελαστικοτητα του δερματος, δρωντας δραστικοτατα κατα των ραγαδων. Ολα αυτα χωρις παρενεργειες και ανεπιθυμητες δρασεις που μπορουν να επιφερουν ρισκο στην υγεια του εμβρυου!

Και δεν σταματουν εδω!

Η χρηση μελισσοκομικων προιοντων δρουν κατα της υπνηλιας, βοηθουν την εγκυο να εχει καλη διαθεση και ενεργητηκοτητα, να κανει ποιοτικο και παραγωγικο υπνο και να ανταπεξερχεται στο αγχος και το στρες που προκαλει η ιδεα της εγκυμοσυνης και το περιβαλλον της εγκυου.

Παρολο που δεν εχει τεκμηριωθει επιστημονικα, φαινεται οτι ο συνδυασμος μελιου, γυρης (ή και μελισσοψωμου), προπολης και βασιλικου πολτου λειτουργουν συνολικα διαφορετικα απο οτι το καθενα ξεχωριστα, ως ενα προσαρμογονο «βοτανο», που βοηθαει στην εξισορροπηση ολοκληρου του ενδοκρινικου και νευρικου συστηματος. Η δραση αυτη δεν ειναι συγκεκριμενη και δεν εχει καποιου ειδους οργανοτροπισμο, αλλα βοηθαει στη εξισορροπηση ολοκληρου του οργανισμου και των συστηματων του. Με αλλα λογια, ο συνδυασμος αυτος βοηθαει τον οργανισμο της εγκυου να κανει αυτο που ξερει να κανει με τον βελτιστο τροπο.
Μια προταση για την συνετη χρηση των μελισσοκομικων κατα την εγκυμοσυνη ειναι η εξης :

* Μελι βανιλιας ελατου κα ερρεικης : 1-2 κουταλιες της σουπας ημερισιως σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης, κατα προτιμηση 1κ.σ με το πρωινο και 1 κ.σ πριν τον βραδυνο υπνο διαλυμενη μεσα σε ενα ποτηρι χλιαρο νερο. Να μην καταναλωνεται το μελι πορτοκαλιας, βαμβακιου και φασκομηλου και την διαρκεια της εγκυμοσυνης! Προσοχη στα ανθομελα που περιεχουν μεσα αυτα τα μελια!

* Νωπη γυρη : 1-3 κ.σ πρωι –μεσημερι-βραδυ, κατα προτιμηση με αδειο στομαχι, σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης.


* Βασιλικος πολτος : 200mg το πρωι και 200mg αργα το απογευμα με αδειο στομαχι σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης. Η χρηση του να γινεται για τις 20 ημερες του μηνα ενω για τις υπολοιπες 10 μερες να γινεται διαλυμα.


* Προπολη : 15-20 σταγονες προπολης 1-3 φορες την ημερα μετα τον 3ο μηνα κυησης, οταν υπαρχει αναγκη, λογω καποιας ενοχλησης ή προληπτικα οταν το περιβαλλον της εγκυου ειναι επιβαρυμενο.

Dr. Fedon A. Lindberg/myself.gr

--Η άποψη του blog μας είναι πως (Εγγυημένα) θα είναι πολύ καλό στις εγκυμονούσες να καταναλώνουν βασιλικό πολτό και νωπή γύρη είναι ότι καλύτερο για το παιδί που θα φέρουν στο κόσμο-- *ΠΑΝΤΑ με τη συμβουλή και του ιατρού σας*
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas