Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Τα 5 καλύτερα φυσικά αντιβιοτικά


 Τα ακόλουθα φυσικά αντιβιοτικά αποτελούν την ιδανική λύση για την καταπολέμηση της ιώσεις και τα κρυολογήματα του χειμώνα:
Σκόρδο



Το σκόρδο είναι περισσότερο γνωστή για τις αντιβακτηριακές ιδιότητες του. Σύγχρονη έρευνα επιβεβαιώνει ότι είναι αποτελεσματικό έναντι πολλών τύπων ιών, μυκήτων και βακτηριδίων και, σε αντίθεση με τα σύγχρονα αντιβιοτικά, τα βακτήρια δεν καθίστανται ανθεκτικά στις επιδράσεις του.

Πρόπολη

Η πρόπολη χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για να στεγανοποιήσουν και να απολυμαίνουν το εσωτερικό της κυψέλης.

 Οι άνθρωποι γνωρίζουν τα θετικά αποτελέσματα της πρόπολης, όπως είναι η προστασία κατά των βακτηρίων και  ενισχύσει του ανοσοποιητικού συστήματος εδώ και πολύ καιρό. Αντίθετα με τα συνηθισμένα αντιβιοτικά, η πρόπολη δρά κατά των ιών.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση της πρόπολης στην εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να πάρει κρυολόγηματα κατά 53 τοις εκατό. Είναι επίσης αποτελεσματική στη θεραπεία του βήχα, πονόλαιμο, των ιγμορείων  και των αμυγδαλών.

Echinacea

Προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική, και οι  Ινδοί χρησιμοποιούσαν τα φύλλα και τις ρίζες του φυτού ως φάρμακο για τη θεραπεία κάθε πληγής. Αυτό το βότανο προλαμβάνει τη μόλυνση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, επομένως, διεγείρει την έκκριση της παραγωγής των λεμφοκυττάρων που έχουν αμυντικό ρόλο διότι παράγουν αντισώματα.
Η Echinacea είναι πολύ αποτελεσματικό στην πρόληψη κρυολογήματα και φλεγμονή του αυτιού.

Πράσινο Τσάι

Εκτός από το γεγονός ότι το πράσινο τσάι έχει διάφορες θετικές επιπτώσεις στην υγεία μας, συνιστάται επίσης ως συμπλήρωμα διατροφής. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες). Tα αντιοξειδωτικά είναι φυσικά συστατικά που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.Με 6 βασικές πολυφαινόλες στο «ενεργητικό» του, το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο ευεργετικά ροφήματα. Οι Κινέζοι το χρησιμοποιούν ως φάρμακο για περισσότερα από 4.000 χρόνια.Συμβάλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς Οι αντιοξειδωτικές κατεχίνες που περιέχει το πράσινο τσάι βοηθούν στο να μπλοκάρουν την οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερόλης, αυξάνουν την HDL (καλή) χοληστερόλη και βελτιώνουν την αρτηριακή λειτουργία.
Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι όσοι πίνουν πράσινο τσάι έχουν πιο υγιή δόντια και ούλα.

Φασκόμηλο


Πριν άνθρωποι ανακαλύψουν συνθετικά αντιβιοτικά, το φασκόμηλο ήταν το πιο πολύτιμο φυσικό αντιβιοτικό. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα και οι άνθρωποι στο Μεσαίωνα πίστευαν ότι το φασκόμηλο παρατείνει τη ζωή. Περιέχει αιθέριο έλαιο, ταννίνη, σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνη Α.

http://www.healthyfoodstar.com/
http://el.wikipedia.org/wiki


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas