Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Ζακύνθου 23 Αυγ - 26 Αυγ • 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου



Τοπικά προϊόντα, γεύσεις, μοναδικά και συλλεκτικά αντικείμενα θα παρουσιαστούν και φέτος την Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων της Ζακύνθου στο Δημοτικό Σχολείο του Άμμου από τις 23 μέχρι τις 26 Αυγούστου.
Η έναρξη της Έκθεσης έγινε την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 στις 20.00μμ από τους «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος», ενώ στις 20.15μμ  ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τις αρχές και προσκεκλημένους. Ακολούθως, ώρα 20.45μμ, το χορευτικό συγκρότημα «Το Φιόρο του Λεβάντε»  παρουσίασε τοπικούς χορούς, ενώ στις 21.30μμ η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος- Τοπικό Παράρτημα Ζακύνθου πρόσφερε γλυκίσματα.









Την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018 την έκθεση θα επισκεφτεί ο Πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, ενώ στις 20.30μμ το χορευτικό «ΗΛΙΔΑ» θα παρουσιάσει χορούς και στις 21.30μμ η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος- Τοπικό Παράρτημα Ζακύνθου θα παρασκευάσει και προσφέρει τοπικές γευσεις.
Το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018, στις 21.30μμ, θα γίνει διαγωνισμός τοπικής μαγειρικής από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος- Τοπικό Παράρτημα Ζακύνθου. Η Έκθεση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018.



Κίνηση εξωστρέφειας
Την τιμήτική τους θα έχουν, όπως είναι φυσικό, τα τοπικά προϊόντα και οι παραγωγοί της Ζακύνθου και στη φετινή διοργάνωση του Επιμελητηρίου Ζακύνθου. Κάθε χρόνο καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να γίνουν γνωστά τα προϊόντα μας και να τα γεύονται οι ξένοι επισκέπτες. Στο νησί μας αυτές τις ημέρες θα έχουν έρθει χιλιάδες τουρίστες, συνεπώς είναι μια καλή ευκαιρία να τους προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο και να τους δείξουμε αυτά που παράγουμε.
Πρόκειται για μια δράση εξωστρέφειας που στοχεύει στο “πάντρεμα” του πρωτογενή και τουριστικού τομέα ώστε να δοθεί μια διαφορετική ώθηση και ανάπτυξη στην τοπική οικονομία και κοινωνία.




Σε μεγαλύτερη κλίμακα εκτίθενται τυποποιημένο ελαιόλαδο, μαύρη σταφίδα, μαντολάτα, παστέλια, τυρί, χειροτεχνίες από κεραμικά και ξύλο, κοσμήματα κ.α., από αρκετούς παραγωγούς του νησιού μας. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα προϊόντα, και να λάβουν πληροφορίες από τους ίδιους τους παραγωγούς. Στόχος να σταλεί το μήνυμα ότι εφαρμόζοντας νέες ιδέες, δημιουργικές και πιο ανταγωνιστικές, διαμορφώνεται ένα διαφορετικό σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας και ανταγωνισμού.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas