Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας: Αντιμετωπίστε το φυσικά με 3+1 βήματα!


Τα τσιμπήματα από έντομα είναι σχεδόν αναπόφευκτα στην εξοχή. Ενημερωθείτε σωστά,έτσι ώστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα γρήγορα, σωστά & 100% φυσικά.

1. Απομακρυνθείτε από το σημείο που δεχθήκατε το τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας.
Πριν αντιμετωπίσετε το τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας, φροντίστε να απομακρυνθείτε από το σημείο του συμβάντος προς ένα ασφαλέστερο. Έτσι, θα αποφύγετε νέο τσίμπημα στην περίπτωση που και άλλες μέλισσες βρίσκονται στο χώρο.

2. Αφαιρέστε προσεκτικά το κεντρί.
Χρησιμοποιώντας τα νύχια σας, πιέστε το δέρμα προς τα κάτω, έτσι ώστε να αφαιρέσετε εντελώς το κεντρί της μέλισσας. Μπορείτε επίσης να «επιστρατεύσετε» και κάποιο τσιμπηδάκι, στην περίπτωση που βρίσκεται διαθέσιμο κοντά σας.

Προχωρήστε την διαδικασία με ιδιαίτερη προσοχή. Φροντίστε να μην πιέσετε το κεντρί προς τα μέσα, γιατί θα απελευθερώσει περισσότερο δηλητήριο.

3. Περιορίστε άμεσα το πρήξιμο με παγοκύστη. 
Αφού αφαιρέσατε επιτυχώς το κεντρί, το επόμενο βήμα είναι να περιορίσετε το πρήξιμο. Αρχικά, πλύντε την περιοχή με σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε την παγοκύστη στο σημείο του τσιμπήματος.
Εφαρμόστε την παγοκύστη για 20 λεπτά. Περιμένετε για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν εφαρμόσετε ξανά. Εάν είναι απαραίτητο, εφαρμόστε ξανά το προϊόν για 20 λεπτά.

4. Αν είστε αλλεργικός, ζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.
Στην περίπτωση που εμφανίσατε το οποιοδήποτε σύμπτωμα αλλεργίας από το τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας, αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια. Ο θεράπων ιατρός θα αναλάβει να σας παράσχει την κατάλληλη ιατρική θεραπεία ανάλογα με την περίπτωση.

Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε είναι:
    • Αναφυλακτικό σοκ
    • Δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή
    • Ζαλάδα ή σύγχυση
    • Κοιλιακές κράμπες, ναυτία και εμετός.
    • Σοβαρή κνίδωση
    • Χλωμό ή μελανιασμένο δέρμα 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν το τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας έγινε στο στόμα ή τη μύτη, τότε χρειάζεται επείγουσα ιατρική προσοχή. Ένα τέτοιο τσίμπημα είναι επικίνδυνο ακόμα και για μη αλλεργικούς, καθώς δύναται να προκαλέσει οίδημα που να εμποδίζει την αναπνοή.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas