Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΚΗΡΗΘΡΕΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΧΟΥΧΟΥΤΑΣ

H βιοτεχνία ιδρύθηκε το 1978 από τον Αλέξανδρο Χουχούτα στην Νικητή Χαλκιδικής ένα παραδοσιακά μελισσοκομικό χωριό. Η δραστηριότητα της βιοτεχνίας αρχικά ήταν η τεχνητών μελισσοκομικών κηρηθρών.
Το 1998 παράλληλα με την κατασκευή κηρηθρών η βιοτεχνία ξεκίνησε και την κατασκευή κεριών εκκλησίας κατασκευασμένα από 100% φυσικό κερί μέλισσας. 
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της περιοχής της Χαλκιδικής, είναι ο χαρακτηρισμός της ως ένα από τα πιο ελκυστικά τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας. Παρόλα αυτά, λόγω του κλίματος και της μορφολογίας του εδάφους της περιοχής, η Χαλκιδική είναι η «μάνα της μελισσοκομίας».
Με 6.500 μελισσοκόμους (32% του συνόλου της χώρας) και 1910 τόνους παραγωγής εξαιρετικής ποιότητας, δίκαια χαρακτηρίζεται ως το κέντρο μελισσοκομίας στην Ελλάδα.
 
Σήμερα οι μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής συνεχίζοντας την παράδοση αξιοποιούν με τον αγνότερο τρόπο την πλούσια χλωρίδα της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και της Βόρειας Χαλκιδικής, παράγοντας μεγάλες ποσότητες μελιού, γύρης, πρόπολης, κεριών και κηρηθρών.

Το αντικείμενο δραστηριότητας της επιχείρησης είναι άμεσα συσχετισμένο με τα τοπικά και παραδοσιακά χαρακτηριστικά της περιοχής της Χαλκιδικής. Καταφέρνει εδώ και χρόνια να αυξήση το μέγεθος και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης, διατηρώντας την έδρα στην Χαλκιδική, συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο την ενίσχυση των τοπικών παραγόντων.Την επιχείρηση με την υφιστάμενη υλικοτεχνική υποδομή την παρέλαβε επίσημα ο κος  Γεώργιος Χουχούτας, από την οικογένειά του, το 1998 κι έκτοτε την μεγεθύνει σταδιακά οικονομικά και υλικοτεχνικά.


Παράγονται από 100% κερί μελισσών Α’ ποιότητας, χωρίς καθόλου παραφίνη, με πιστοποιητικό ανάλυσης για έλλειψη φυτοφαρμάκων και μελισσοφαρμάκων.Χτίζονται γρήγορα και εύκολα από τις μέλισσες με ομοιόμορφο τρόπο και διαμορφώνουν κελιά υψηλής ποιότητας για την σωστή εναπόθεση μελιού ή γόνου.
Διαστάσεις: 41.7Χ20
Ποιότητα: Α΄

Συσκευάζεται σε κιβώτια των 80 τεμαχίων με χαρτί διαχωρισμού ανά κηρήθρα.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas