Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Ιστορίες επιτυχίας από νέους μελισσοκόμους


Πολλοί είναι οι νέοι μελισσοκόμοι που ξεκινούν με όρεξη και πολλές ελπίδες για ένα νέο επάγγελμα. Λίγοι όμως είναι αυτοί που τα καταφέρνουν. Ο Παναγιώτης είναι ένας από αυτούς, που ξεκινώντας πριν 2 χρόνια, με συστηματική δουλειά και υπομονή στη Μελισσοκομία, κατάφερε να εξελίξει τη δουλειά του και να παράγει πλέον όλα τα προϊόντα της μέλισσας. Ας γνωρίσουμε την ιστορία του!

Ο Παναγιώτης Λατσώνας είναι πρωταθλητής των πολεμικών τεχνών, έχοντας στη συλλογή του πολλά πανευρωπαϊκούς και πανελλήνιους τίτλους στο Judo και MMA. Ο ίδιος κατανάλωνε σαν αθλητής τα προϊόντα μέλισσας και σιγά σιγά άρχισε να γνωρίζει την Μελισσοκομία. Από την πρώτη στιγμή μαγεύτηκε από αυτήν, και θέλησε να αποκτήσει τις πρώτες του κυψέλες.


Παράγοντας το πρώτο μέλι από τα μελίσσια στην Ανατολική Αττική, και με ενθουσιασμό αλλά και υπομονή για μάθηση και εκπαίδευση, με τις οδηγίες του Κώστα Ελευθερίου από το Μελισσόπολις ανέπτυξε πλέον μία σύγχρονη μελισσοκομική μονάδα, με έδρα την Ανατολική Αττική αλλά και τα βουνά της ορεινής Ναυπακτίας, όπου παράγει εξαιρετικό ελατίσιο μέλι, γύρη και βασιλικό πολτό.


                                 Μεταφορά Μελισσιών στα έλατα

Βέβαια, για τις μεταφορές μελισσιών έχει μαζί του και άλλους νέους βοηθούς…


Για την βασιλοτροφία χρησιμοποιεί τα προϊόντα Αριστέας, και πιο συγκεκριμένα το σύστημα EZI Queen, που παράγει βασιλικό πολτό από 420 κελιά κάθε μέρα, αν συνδυαστεί με 3 κυψέλες αποπεράτωσης. Έτσι, καθημερινά, παράγει περίπου 100 γρ βασιλικό πολτό, που συλλέγει μεθοδικά και αποθηκεύει στην κατάψυξη.


                                     Παραγωγή Βασιλικού Πολτού

Τέλος, το μέλι είναι και αυτό σε πρώτη θέση. Φέτος η χρονιά δεν ήταν και η καλύτερη, όμως ο Παναγιώτης δεν το βάζει κάτω. Είναι από τη φύση του αισιόδοξος και έχει μάθει να είναι “μαχητής”. Θα είναι και πάλι πρώτος στα θρανία, στις εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας του συλλόγου μας “Ο Κηφήνας” τους επόμενους μήνες.


Ευχόμαστε στον Παναγιώτη καλή επιτυχία στα μελισσοκομικά του βήματα!

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas