Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΔΕΙΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ - ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ 2019 «HONEYLAND»


 Ήρθε από τη Βόρεια Μακεδονία και είναι απλά, μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς 2019.

Το «Honeyland», είναι μια από εκείνες τις ταινίες που αν τις δεις, δεν μπορείς να τις ξεχάσεις γιατί μέσα στην απλότητα και την ομορφιά τους, συλλαμβάνουν κάτι τόσο μεγαλειώδες όσο η ίδια η ζωή.

Βραβευμένο στο φεστιβάλ του Sundance με το μεγάλο βραβείο για διεθνή ντοκιμαντέρ, για την υπέροχη φωτογραφία του κι ένα ακόμη βραβείο πρωτοτυπίας, το φιλμ των Ταμάρα Κοτέβσκα και Λιούμπομιρ Στεφάνοφ, ακολουθεί την καθημερινότητα μιας γυναίκας που ζει με την ηλικιωμένη μητέρα της σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό της Βόρειας Μακεδονίας, κι επιβιώνει συλλέγοντας το μέλι από τα ημιάγρια μελίσσια της, παίρνοντας το μισό για εκείνη κι αφήνοντας το άλλο μισό για τις μέλισσες.

Όταν μια θορυβώδης οικογένεια έρθει να εγκατασταθεί δίπλα της, η μοναξιά της θα αποκτήσει παρέα, όταν όμως εκείνοι αποφασίσουν να ασχοληθούν με την μελισσοκομία παραβλέποντας τον κανόνα του μισού-μισού, η ισορροπία και η ίδια της η ζωή θα διαταραχθεί με τρόπους απρόβλεπτους και σκληρούς.


Γεμάτο υπέροχες εικόνες και μια πρωταγωνίστρια που δεν είναι τίποτα λιγότερο από μαγνητική, με μια συναρπαστική «μυθοπλασία» να αναδύεται από την παρατήρηση και τον χρόνο που οι σκηνοθέτες περνάνε μαζί της, το φιλμ ξετυλίγεται σαν μια συναρπαστική παραβολή για έναν τρόπο ζωής και μια ισορροπία ανάμεσα στον άνθρωπο και την φύση, που ίσως έχει χαθεί οριστικά.

Το φιλμ ετοιμάζεται για την έξοδό του στις αμερικάνικες αίθουσες -η πρώτη ταινία από την Βόρεια Μακεδονία που καταφέρνει κάτι τέτοιο- και το πρώτο τρέιλερ που δεν συλλαμβάνει παρά μόνο ελάχιστη από την ομορφιά και την συγκίνηση του φιλμ, παίζει πιο κάτω.
 
 Το ντοκιμαντέρ Στη γη του άγριου μελιού, που εντυπωσίασε στο Φεστιβάλ του Sundance κερδίζοντας το μεγάλο βραβείο της επιτροπής και κατόρθωσε να αποσπάσει διπλή υποψηφιότητα στα Όσκαρ ως ντοκιμαντέρ και διεθνής ταινία, συναρπάζει με την αξιοπρέπεια μιας δυναμικής, αταλάντευτης πρωταγωνίστριας με direct εικόνες από έναν κόσμο που θα πιστεύαμε πως έχει χαθεί στον χρόνο.
Πηγή
 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas