Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Συναγερμός: Aπαγορευμένο το μέλι στα μωρά - Κίνδυνος θανάτου!



Σίγουρα το μέλι είναι νόστιμο, οπότε σίγουρα αρέσει και στο μωρό σας. Ξέρατε όμως ότι εκτός από την πρόκληση αλλεργιών, το μέλι μπορεί να οδηγήσει σε πολλά άλλα σοβαρά θέματα υγείας στο μωρό σας;

Οι περισσότερες μαμάδες ακολουθούν πάντα τη συμβουλή της μαμάς και δίνουν μέλι στο μωρό τους ακόμη και χωρίς να ρωτήσουν πρώτα τον παιδίατρο.

Πρέπει αρχικά να μάθετε πώς το μέλι περιέχει βακτήρια που θα μπορούσαν να αρρωστήσουν ένα βρέφος.

Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι αν κάποιος εντάξει στη διατροφή του μωρού το μέλι. Τα μωρά έχουν χαμηλή ανοσία, και μπορεί να προσλάβουν μολυσματικές ασθένειες εύκολα. Έτσι θα πρέπει να είστε προσεκτικές σχετικά με τη διατροφή του.

Το μέλι κάνει «καλό» σε θέματα υγείας, ομορφιάς κλπ, μόνο στους ενήλικες. Για τα μωρά, η κατανάλωση του μελιού μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργίες και βακτηριακές λοιμώξεις που είναι δυνητικά θανατηφόρες.
Σύμφωνα με τους ερευνητές σε θέματα υγείας, το μέλι δεν είναι καλό για τα μωρά. Είτε αραιωμένο είτε μη αραιωμένο μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις και ασθένειες.




Γιατί το μέλι είναι επικίνδυνο για τα μωρά

Το μέλι περιέχει σπόρους Clostridium Botulinum, βακτήρια που προσβάλλουν το γαστρεντερικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσουν μία ασθένεια που ονομάζεται αλλαντίαση.

Τι είναι αλλαντίαση;

Η αλλαντίαση είναι μία παραλυτική ασθένεια που οφείλεται στη δράση μίας νευροτοξίνης που παράγεται μετά την αποίκιση των παραπάνω βακτηρίων στο έντερο του βρέφους. Αυτές οι τοξίνες επηρεάζουν τη νευρική και μυική λειτουργία σε ένα βρέφος, επηρεάζοντας την ικανότητα να κουνηθεί, να καταπιεί ή ακόμα και να αναπνεύσει.

Τα συμπτώματα βρεφικής αλλαντίασης

Η αλλαντίαση νηπίων είναι μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση που προκαλεί πολλές παρενέργειες. Δείτε τα συμπτώματα ώστε να την αναγνωρίσετε.

Η τοξίνη εισβάλλει τα κρανιακά νεύρα του μωρού.
Το μωρό μπορεί να εμφανίσει μυϊκή ατονία.
Το μωρό μπορεί να εμφανίσει δυσκοιλιότητα.
Το μωρό μπορεί να πέσει δε λήθαργο ή το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να μην μπορεί να κοιμηθεί.
Το μωρό δεν μπορεί να φάει.
Το μωρό μπορεί να κλαίει όλη την ώρα.
Σε σοβαρές περιπτώσεις, το μωρό θα παρουσιάσει έντονη σιελόρροια από το στόμα.
Μπορεί να διακοπεί η αναπνοή του σταδιακά ή ξαφνικά.
Δεν μπορεί να θηλάσει.
Διάγνωση αλλαντίασης

Ο παιδίατρός σας είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να διαγνώσει αν το μωρό σας έχει αλλαντίαση. Αν για κάποιο λόγο έχετε δώσει μέλι στο παιδί σας, χωρίς να το έχετε συζητήσει πρώτα με τον παιδίατρό σας και παρατηρήσετε ένα ή μερικά από τα παραπάνω συμπτώματα.

Σύμφωνα με το Χάρβαρντ για να μεγαλώσετε ένα καλό παιδί πρέπει να κάνετε 6 βασικά πράγματα!

Σκοπός κάθε γονιού είναι να μεγαλώσει καλά παιδιά που θα γίνουν υπεύθυνοι και «σωστοί» ενήλικες.

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αποφάσισε να μας βοηθήσει σ’ αυτό το δύσκολο έργο και μας συμβουλεύει πώς να μεγαλώσουμε ευγενικά, καλόκαρδα και υπεύθυνα παιδιά, σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποίησε.

Από τα αποτελέσματα των ερευνών καταλαβαίνουμε ότι: «ακόμα και το Χάρβαρντ δεν είναι οπαδός της «σκληρής αγάπης» αλλά της διαπαιδαγώγησης μέσω των κινήτρων και των ευκαιριών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες λοιπόν, για να μεγαλώσετε καλόκαρδα παιδιά θα πρέπει να προσέξετε πολύ αυτά τα 6 πράγματα:

Αφιερώστε στα παιδιά σας χρόνο
Αυτή είναι η βάση της πυραμίδας! Παίξτε μαζί τους, μάθετε τα χόμπι τους και ρωτήστε τα πώς πέρασαν στο σχολείο.
Τι κερδίζουν: Δένονται περισσότερο μαζί σας και μαθαίνουν, απ’ το παράδειγμά σας, πώς να δείχνεις στον συνάνθρωπό σου ότι νοιάζεσαι.

Τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι γονείς και μετανιώνουν μετά από χρόνια!

2. Να τους υπενθυμίζετε τη σημασία που έχουν στη ζωή σας
Σύμφωνα με έρευνες, πολλά παιδιά δεν ξέρουν ότι είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή των γονιών τους. Πρέπει να το ακούσουν από εσάς!

Τι κερδίζουν: ασφάλεια, αγάπη και εκτίμηση -στοιχεία που θα μεταδώσουν και στα δικά τους παιδιά

3. Δείξτε τους πώς να λύνουν τα προβλήματά τους και όχι πώς να εγκαταλείπουν
Από μικρή ηλικία, τα παιδιά πρέπει να μάθουν ότι τίποτα δεν χαρίζεται και ότι τα εμπόδια είναι για να τα ξεπερνάμε, όχι για να τ’ αγνοούμε.

Τι κερδίζουν: μαθαίνουν ότι τίποτα δεν «χαρίζεται» και ότι κάποιες φορές, οι αποφάσεις που παίρνουμε μπορεί να επηρεάσουν και τους γύρω μας.

4. Ζητήστε τη βοήθειά τους και δείξτε τους την εκτίμησή σας
Μελέτες έχουν δείξει ότι όσα άτομα έχουν συνηθίσει να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους, συμπονούν και βοηθούν περισσότερο τους άλλους. Ζητήστε απ’ το παιδί ν’ αναλάβει μια δουλειά κάθε μέρα και πείτε του «ευχαριστώ» στο τέλος.

Τι κερδίζουν: μαθαίνουν την έννοια της βοήθειας και βλέπουν πώς είναι να δείχνεις στον άλλον, ότι εκτιμάς την προσπάθειά του.

5. Βοηθήστε το παιδί να αντιμετωπίσει τα αρνητικά του συναισθήματα
Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι τα αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός, το μίσος και η ζήλεια μας εμποδίζουν αν έρθουμε κοντά στους συνανθρώπους μας, γι’ αυτό αφήστε τα παιδιά να τα αντιμετωπίσουν!

Τι κερδίζουν: αποκτούν συναισθηματική σταθερότητα, διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους καλύτερα και γίνονται πιο συμπονετικοί ενήλικες.

6. Εξηγήστε τους ότι ο κόσμος είναι πιο «μεγάλος» απ’ ό,τι νομίζουν
Τα παιδιά νοιάζονται περισσότερο για τον μικρόκοσμο της οικογένειας και των φίλων τους. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να καταλάβουν ότι, κάποια στιγμή θα βγουν έξω από αυτόν τον περιορισμένο κύκλο και θα γνωρίσουν διαφορετικούς ανθρώπους, μέρη και καταστάσεις. Ρωτήστε το πώς θα ένιωθε αν ήταν στη θέση κάποιου αγαπημένου του ήρωα ή πώς θα αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα που είδατε μαζί στις ειδήσεις.

Τι κερδίζουν: γίνονται καλοί ακροατές, μπαίνουν στη θέση του άλλου και βλέπουν ότι υπάρχει κάτι άλλο πέρα από την οικογένεια, το σπίτι και το σχολείο.

Το να μεγαλώσεις έναν «σωστό» ενήλικα χρειάζεται πολλή δουλειά και υπομονή. Όμως, οι προσπάθειές μας στο τέλος θα μας αποζημιώσουν και όταν πια τα παιδιά μεγαλώσουν, θα είμαστε ήσυχοι ότι κάναμε καλή δουλειά…

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas