Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Μέλι: το απόλυτο συστατικό μυστικό ομορφιάς



Το μέλι είναι ένα φυσικό συστατικό ομορφιάς και αυτά είναι τα 10 οφέλη του.

Ακμή

Γνωστό για τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες. Απλώστε λίγο μέλι πάνω στις προβληματικές περιοχές και ξεβγάλτε με άφθονο νερό μετά από 10-15 λεπτά.




Ενυδάτωση

Εξαιρετικά ενυδατικό, τόσο για την επιδερμίδα, όσο και για τα μαλλιά. Φτιάξτε χειροποίητες μάσκες με μέλι.

Conditioner

Είναι ό,τι καλύτερο για απαλά και λαμπερά μαλλιά. Για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας μέλι με 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στα μαλλιά σας. Αφήστε το για 20-30 λεπτά και ξεβγάλτε κανονικά με το σαμπουάν σας.


Φυσικές ανταύγειες

Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 6 κουταλιές της σούπας αποσταγμένο νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και ξεβγάλτε μετά από 1 ώρα. Επαναλάβετε 1 φορά την εβδομάδα για πιο άμεσα αποτελέσματα.

Αποτρίχωση

Το μέλι χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων στην αποτρίχωση. Για να φτιάξετε τη δική σας χαλάουα θα χρειαστείτε: 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Βάλτε τα υλικά σε πυρίμαχο σκεύος και ζεστάνετε τα σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι το μείγμα να κοχλάσει και να γίνει καφέ. Αφήστε το να κρυώσει καλά. Για να το χρησιμοποιήσετε απλώστε το στο δέρμα σας με ένα ξυλάκι ακολουθώντας τη φορά της τρίχας. Τοποθετήστε μία ταινία από πάνω και τραβήξτε προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που μεγαλώνουν οι τρίχες.

Αντιγήρανση

Το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Μία μόνο κουταλιά μελιού εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.

Scrub χειλιών

Θα χρειαστείτε: 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 κουταλάκι το γλυκού καστανή ζάχαρη και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Τρίψτε τα χείλη σας με κυκλικές κινήσεις και είστε έτοιμες!

Ενυδατικό νυχιών

Για πιο γερά νύχια και απαλά πετσάκια, ανακατέψτε 1κουταλάκι του γλυκού μέλι με 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο. Απλώστε στα νύχια σας και αφήστε το για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με νερό.

Ξύρισμα

Για πιο απαλά πόδια μετά το ξύρισμα, απλώστε λίγο μέλι και ξεπλύνετε μετά από 10 λεπτά. Λιγότεροι ερεθισμοί.

Μαύροι κύκλοι

Απλώστε μέλι απευθείας στους μαύρους κύκλους και άφησε για 20 λεπτά. Για πιο άμεσα αποτελέσματα επαναλάβετε 2 φορές την εβδομάδα.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas