Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Δείτε πως μια Εγκατάσταση Ελέγχεται από την Κίνηση των Μελισσών!



«Η Κυψέλη» είναι μια εγκατάσταση από τον Άγγλο καλλιτέχνη Wolfgang Buttress.
Τα φώτα και οι ήχοι μέσα στο γλυπτό ελέγχονται από τις δονήσεις μιας πραγματικής κυψέλης μελισσών.

Βαθιά μέσα στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους του Λονδίνου και σε ένα ήσυχο λιβάδι από αγριολούλουδα , κατασκευάστηκε ένα γλυπτό 40 τόνων από χάλυβα! Το όνομά του «Κυψέλη» θέλοντας να τονίσει τα δεινά των μελισσών!



Ο Wolfgang Buttress, ο καλλιτέχνης που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το εν λόγω έργο παραλίγο να κερδίσει το πρώτο βραβείο σε έκθεση που έγινε στο Μιλάνο το 2015. 
Αξίζει να πούμε πως αποτελείται από περίπου 170.000 κομμάτια αλουμινίου ενώ για του επόμενους έξι μήνες θα φιλοξενείται στους Βασιλικούς Κήπους του Λονδίνου.

Ο Wolfgang Buttress, ένας γλύπτης με καταγωγή το Nottingham,  του Ηνωμένου Βασιλείου, αποφάσισε να σχεδιάσει μια πολυ-αισθητηριακή εμπειρία με το όνομα «Η Κυψέλη». «Η Κυψέλη» είναι εξοπλισμένη με χιλιάδες φώτα LED και μικρόφωνα το οποία ελέγχονται εξ ολοκλήρου από τις δονήσεις μιας πραγματικής κυψέλης μελισσών που βρίσκεται μέσα στους Βασιλικούς Κήπους.


Το γλυπτό είναι εξοπλισμένο με χιλιάδες φώτα LED και μικρόφωνα, που συνδέονται με ένα πραγματικό μελίσσι στο Kew Gardens.

«Νομίζω πως τον τελευταίο καιρό και έχοντας περάσει στην ψηφιακή εποχή βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από πολλές εικόνες με αποτέλεσμα να ξεχνάμε πόσο ισχυροί και σημαντικοί είναι οι ήχοι, η αφή και η όσφρηση. Οπότε για μένα αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά αποτελούν και το επίκεντρο της εγκατάστασης», τόνισε ο καλλιτέχνης.


Όσο εντονότερη είναι η κινητικότητα στην κυψέλη, τόσο πιο έντονα είναι τα φώτα αλλά και οι ήχοι που εκπέμπονται από την εγκατάσταση.

Η εγκατάσταση αυτή έγινε με σκοπό να τονιστεί η σημασία των μελισσών αλλά και των κυψελών στην ανθρωπότητα καθώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής αλλά και των φυτοφαρμάκων είναι πολλές.

Το γλυπτό έχει σχεδιαστεί για να τονίσει τη σημασία της μέλισσας στη διατροφική αλυσίδα αλλά και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στις προκλήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζουν.

Ο διευθυντής των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων, Kew Richard Deverell, εκθείασε το έργο του Buttress ενώ είπε χαρακτηριστικά πως βρήκε το χώρο που του ταιριάζει απόλυτα, αναφερόμενος στους Βασιλικούς Κήπους.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas