Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Ο καιρός της Μ. Εβδομάδας – Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη



Αλλαγή του καιρού με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπεται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με το θερμόμετρο να υπερβαίνει τους 26 βαθμούς Κελσίου από τη Μ. Τετάρτη, αλλά και με την παρουσία αφρικανικής σκόνης.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) ο καιρός αλλάζει προς το καλύτερο, έπειτα από αρκετές ημέρες που η θερμοκρασία στην Ελλάδα βρισκόταν σε επίπεδα χαμηλότερα των κλιματικών τιμών για τέτοια εποχή.

Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες αναμένονται από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, με τη μέγιστη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και στα νότια τμήματα της χώρας τη Μ. Τετάρτη, με περαιτέρω άνοδο στη συνέχεια.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες ημέρες θα είναι και η μεταφορά σκόνης, η οποία θα συνοδεύει τις θερμές αέριες μάζες από την Αφρική και θα γίνει αισθητή στα δυτικά από τη Μ. Τρίτη, ενώ την ίδια μέρα αναμένονται σποραδικές βροχές  στα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα επίσης με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/Meteo, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή των Βαΐων κατεγράφησαν σε Τρίκαλα 21,6 βαθμοί, Κόνιτσα 21,4 βαθμοί, Σέρρες 21,1 βαθμοί, Σέρρες-Θερμά 21 βαθμοί, Λάρισα 20,7 βαθμοί, Γαβαλού Αιτωλ/νίας 20,6 βαθμοί, Μακρακώμη 20,5 βαθμοί, Αμφιλοχία 20,4 βαθμοί, Αγρίνιο 20,3 βαθμοί, Αρφαρά Μεσσηνίας, Λιβαδειά και Λουτράκι 20,2 βαθμοί Κελσίου.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas