Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Εκχύλισμα μανιταριού μπορεί να βοηθήσει τις μέλισσες να καταπολεμήσουν τους ιούς



Εκχύλισμα μανιταριού μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα των ιών, σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, το USDA και τους συνεργάτες του στην Fungi Perfecti, μια επιχείρηση που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Σε δοκιμές πεδίου, οι αποικίες που έλαβαν εκχύλισμα μυκηλίου από μανιτάρια amadou και reishi έδειξαν 79-πλάσια μείωση του ιού παραμορφωμένου πτερυγίου και μείωση κατά 45.000 φορές του ιού της λίμνης Sinai σε σύγκριση με τις αποικίες ελέγχου.

Παρόλο που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης, οι ερευνητές έχουν μεγάλες δυνατότητες σε αυτή την έρευνα, σημειώνει το freshfruitportal.com.

“Η μεγαλύτερη ελπίδα μας είναι ότι αυτά τα αποσπάσματα έχουν τέτοιο αντίκτυπο στους ιούς ότι μπορεί να βοηθήσουν τα ακάρεα varroa να ενοχλήσουν τις μέλισσες και όχι να προκαλέσουν τεράστιες καταστροφές”, δήλωσε ο Steve Sheppard, καθηγητήςτου WSU και ένας από τους συγγραφείς της έρευνας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πού μας οδηγεί αυτή η έρευνα. Ο χρόνος εξαντλείται για τους πληθυσμούς των μελισσών και η ασφάλεια και η ασφάλεια της παγκόσμιας προσφοράς τροφίμων εξαρτάται από την ικανότητά μας να βρούμε μέσα για τη βελτίωση της υγείας των επικονιαστών ».

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports.

Η ελπίδα είναι ότι τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα βοηθήσουν στην εξασθένηση των αποικιών των μελισσών να καταπολεμούν τους ιούς, που είναι γνωστό ότι παίζουν ρόλο στη διαταραχή της κατάρρευσης των αποικιών.

“Ένας από τους σημαντικότερους τρόπους με τους οποίους τα βακτήρια varroa βλάπτουν τις μέλισσες είναι η εξάπλωση και η ενίσχυση των ιών”, δήλωσε ο Sheppard.

“Τα ακάρεα πραγματικά δίνουν έμφαση στα ανοσοποιητικά συστήματα των μελισσών, καθιστώντάς τα πιο ευαίσθητα σε ιούς που μειώνουν τη διάρκεια ζωής των εργαζομένων μελισσών”.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas