Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


Σε εξωτερικό χώρο ανάβουμε φωτιά βάζουμε ένα μισοβάρελο πάνω στην φωτιά. Ρίχνουμε νερό και την καυστική στο παγωμένο νερό πριν αρχίσει να βράζει. Η αναλογία κανονικά είναι 100 λίτρα νερό και 1 κιλό καυστική σόδα (Ποτάσα).Εδώ βάλαμε λιγότερη καυστική γιατί είναι περίπου 70-80 λίτρα νερού. Όταν ξεκινήσει ο βρασμός (κανονικά πρέπει να έχουμε γάντια και μάσκα που δεν το βλέπουμε από τον κ.Διονύση αυτό) τοποθετούμε για 2-3 λεπτά τα πλαίσια μέσα.
Εδώ έχει χρησιμοποιηθεί μια πιρούνα και καθόμαστε αντίθετα από τον άνεμο εάν υπάρχει. Βγάζουμε τα πλαίσια και ρίχνουμε νερό να ξεπλυθούν.

Έτσι εκτός του ότι τα πλαίσια γίνονται σαν καινούρια, είναι και εντελώς απαλλαγμένα από μικρόβια και ασθένειες. Αυτό είναι αλλά ένα μειονέκτημα υπάρχει,κάποια πλαίσια χαλαρώνουν τα σύρματα και πρέπει να τα συρματώσουμε πάλι. Το νερό στο τέλος του βαρελιού πρέπει να τα αδειάσουμε η σε λάκκο και να το κλείσουμε η κάπου που σίγουρα δεν θα φυτέψουμε και να μην υπάρχουν πηγές νερού.
Μούσουρας Παναγιώτης

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO











1 σχόλιο :

  1. Χωρίς μάσκα ,μια εισπνοή ατμών καυστικής ποτάσας και πνευμονια ..άντε γειά. Λαθος να μην πω αυτοκτονία ,πόσο κάνει μια μάσκα για αέρια; Λιγότερο σίγουρα από δύο πνευμόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas