Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

O γητευτής των μελισσών ζει στην Ινδία με χιλιάδες έντομα μέσα στα ρούχα του (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο απόλυτος μελισσοκόμος έχει εξελίξει τόσο την τεχνική του, σε σημείο που βάζει χιλιάδες μέλισσες μέσα από τα ρούχα του.

Η ενασχόληση με τις μέλισσες αποτελεί μία από τις αρχαιότερες αγροτικές εργασίες στην ιστορία της ανθρωπότητας.



Αρκετοί επαγγελματίες ξοδεύουν εκατοντάδες ευρώ ώστε να αγοράσουν τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό για να αποφύγουν τα επώδυνα τσιμπήματα των μελισσών, όμως ο πρωταγωνιστής του παρακάτω βίντεο δεν έχει απολύτως καμία ανάγκη από τέτοια μέσα προστασίας.



Ο Dalal από την νοτιοανατολική Ινδία εξασκεί εδώ και δεκαετίες το επάγγελμα του μελισσοκόμου, ενώ η εξοικείωσή του με τα πολύτιμα έντομα έχει φτάσει σε ακραίο βαθμό.

Ο Dalal δε χρησιμοποιεί κανένα τεχνητό μέσο ( γάντια, κυψέλες, στολή) για να συγκεντρώσει το μελίσσι του, καθώς όλη η δουλεία γίνεται από τα γυμνά και προπονημένα χέρια του.



Έτσι, όταν χρειαστεί να απομακρύνει τις μέλισσες από τη φωλιά τους για να μαζέψει το μέλι και τα υπόλοιπα προϊόντα των μελισσών, απλώς φοράει φαρδιά ρούχα και ξεκινά με καταπληκτικό τρόπο την αποκομιδή του μελιού.


Όπως, σημειώνει κι ο ίδιος έχει αποκτήσει τόσο μεγάλη ανοσία στα τσιμπήματα των μελισσών που πλέον δεν αισθάνεται κανέναν απολύτως πόνο, ενώ παρουσιάζει μπροστά στην κάμερα την μοναδική του τεχνική, που προκαλεί δέος κι έκπληξη.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas