Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Συνεχίζεται η κατάληψη των γραφείων της ΕΒΖ στη Θεσ/νικη από τευτλοπαραγωγούς




Συνεχίζεται από την Δευτέρα η κατάληψη των γραφείων της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη από τευτλοπαραγωγούς από τον Δομοκό έως την Ορεστιάδα οι οποίοι ζητούν την αποπληρωμή τους για τη σοδειά του 2018 που αγγίζει το ποσό του 1.700.000 ευρώ καθώς και 800.000 ευρώ από τη σοδειά του 2017.

Σε ανακοίνωση της η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ τονίζει ότι:
«βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας προκειμένου να υπάρξει άμεσα ολοσχερής εξόφλησή τους και μεταφέρει τη ρητή διαβεβαίωση ότι τόσο η ενίσχυση για τη συνδεδεμένη καλλιέργεια όσο και οι απαιτήσεις για την παραγωγή των τεύτλων είναι απολύτως διασφαλισμένες».
«Κάνουμε προσπάθεια να πληρώσουμε τη συνδεδεμένη στα τεύτλα, ύψους 73 ευρώ/στρέμμα, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός», επισήμανε μιλώντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.
Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο τευτλοπαραγωγός Χρήστος Βαρούτης είπε πως οι υποσχέσεις που έχουν λάβει δεν τους ικανοποιούν , διότι είναι αόριστες και πως εάν δεν ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την πλήρη αποπληρωμή τους δεν πρόκειται να σταματήσουν την κατάληψη. Στο Νομό Σερρών φέτος υπήρξε η μικρότερη σε αριθμό στρεμμάτων ποσότητα καλλιέργειας (600 στρέμματα) και το ποσό που οφείλεται στους Σερραίους τευτλοκαλλιεργητές είναι περίπου 50.000 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas