Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Μπλόκο στην εθνική οδό αποφάσισαν και οι αγρότες της Λάρισας


Σύσκεψη στην Αγιά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Γενάρη από την ΕΟΑΣΝΛ με εκπροσώπους των διοικητικών συμβουλίων των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής στην συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν αγρότες και κτηνοτρόφους και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
«Η σύσκεψη συμφώνησε με το πλαίσιο αιτημάτων και τον σχεδιασμό της δράσης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και αποφάσισε να συμμετέχει μαζικά και μαχητικά με τρακτέρ στο μπλόκο που θα στηθεί στην εθνική οδό στην Λάρισα. Αναδείχνεται η ανάγκη να σταλεί δυναμική και μαχητική αγωνιστική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης που με το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, τις ανοιχτές και χαμηλές τιμές στα προϊόντα, την φοροληστεία και τα κάθε είδους χαράτσια μειώνει διαρκώς το εισόδημα μας, οδηγεί στην φτώχεια και το ξεκλήρισμα. Η κυβέρνηση έχει διαλέξει στρατόπεδο, είναι με τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, σε αυτούς δίνει κίνητρα, αφορολόγητο πετρέλαιο, φθηνό ρεύμα, φορολογικές απαλλαγές. Βάζει πλάτη στους εμπόρους και εισαγωγείς ώστε να πιέζουν προς τα κάτω τις τιμές των προϊόντων μας και να τα διαθέτουν την ίδια στιγμή 5-6 φορές ακριβότερα στην λαϊκή κατανάλωση κερδοσκοπώντας σε βάρος και των αγροτών και των καταναλωτών».

«Απέναντι σε αυτή την πολιτική έχουμε να αντιτάξουμε μόνο τον ενωμένο, αποφασιστικό αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε και να ανακόψουμε την νέα επίθεση στην ζωή και το εισόδημα μας. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα μαζικό και δυναμικό μπλόκο στην Λάρισα με αγρότες όλου του Νομού και της Θεσσαλίας στο οποίο οι αγροτικοί σύλλογοι της Αγιάς αποφάσισαν να συμμετέχουν προβάλλοντας μαζί με τα κεντρικά αιτήματα και τα ιδιαίτερα που αφορούν στο εμπάργκο της Ε.Ε στην Ρωσία που έχει μειώσει δραματικά τις τιμές των προϊόντων και τις εκτεταμένες ζημιές στην παραγωγή που ο ΕΛΓΑ είτε δεν αποζημιώνει είτε αποζημιώνει με ψίχουλα ενώ ακόμη δεν έχει κοινοποιήσει τα πορίσματα με τις εκτιμήσεις της ζημιάς στους αγρότες», προσθέτει η ΕΟΑΣΝΛ, η οποία «εντείνει την δράση της το επόμενο διάστημα με περιοδείες και ενημερώσεις στα χωριά και συσκέψεις σε περιοχές με στόχο την μαζική συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων στο μπλόκο την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι εκλογές στους Αγροτικούς Συλλόγους με ενθαρρυντικό στοιχείο την μεγάλη αύξηση της συμμετοχής σε όσους συλλόγους έγιναν εκλογές.

Πέμπτη 17 Γενάρη στις 10.30πμ πραγματοποιούνται εκλογές στον Α.Σ Αγίου Κωνσταντίνου Φαρσάλων

Σάββατο 19/1 και Κυριακή 20/1 πραγματοποιεί εκλογές ο Α.Σ Νίκαιας από τις 10πμ ως τις 5μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Νίκαια.

Σάββατο 19/1 το απόγευμα πραγματοποιούνται εκλογές στον Α.Σ Βαλανίδας».

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas