Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Πώς σταματάει το κρυολόγημα όταν το νιώσετε να ξεκινάει



Ο λαιμός αρχίζει να σας “γαργαλάει”. Δυσκολεύεστε να καταπιείτε, αφού κάθε φορά νιώθετε ένα “τσίμπημα”, σαν γδάρσιμο στον φάρυγγα. Το κεφάλι είναι βαρύ. Έχετε γενικευμένους πόνους στο σώμα.

Με λίγα λόγια, ξέρετε ότι σας… τριγυρνάει ένα κρυολόγημα. Είμαστε όλοι λίγο-πολύ εξοικειωμένοι με τα κλασσικά αυτά συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος. Της ολιγοήμερης ενοχλητικής ασθένειας που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.

Αλλά τι θα συνέβαινε εάν υπήρχαν απλές λύσεις για να σταματήσετε το κρυολόγημα προτού αυτό εξελιχθεί σε πλήρη ασθένεια;
Μόλις παρατηρήσετε τα πρώτα συμπτώματα, εστιάστε στην πολύ καλή ενυδάτωση του οργανισμού σας.

Αλάτι
Εάν έχετε ενόχληση στον λαιμό, προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και πιείτε το. Το αλάτι βοηθάει στην μείωση της φλεγμονής και καθαρίζει τις βλεννώδεις και ερεθιστικές ουσίες από τον φάρυγγα. Εξαλείφει, επίσης τα βακτηρίδια και τους ιούς, γεγονός που μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη ενός κρυολογήματος.

Έγκαιρη επίσκεψη στο… φαρμακείο
Μέσα στις δύο πρώτες ώρες από όταν νιώσετε το κρυολόγημα… να έρχεται, πηγαίνετε στο φαρμακείο. Πάρτε ένα παυσίπονο, όπως ακεταμινοφαίνη, για να καταπολεμήσετε τους πόνους στο σώμα. Επίσης, τα φάρμακα για τις αλλεργίες μπορούν να βοηθήσουν στην ρινική καταρροή και τα υγρά μάτια.


Μέλι
Αντί να ξεκινήσετε επιτόπου με σιρόπι για τον βήχα, δοκιμάστε να φάτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι, ή ανακατέψετε τις σε ένα καυτό φλιτζάνι τσάι.

Μην το παρακάνετε με τα διάφορα φαρμακευτικά προϊόντα
Ξεχάστε τις παστίλιες και τα σπρέι ψευδαργύρου. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι δουλεύουν.

Καθαρή και “ελεύθερη” μύτη
Μην ξεχάσετε να διατηρήσετε την μύτη σας καθαρή. Χρησιμοποιήστε ένα φυσιολογικό ρινικό σπρέι αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Ντους
Κάντε ένα ζεστό ντους. Η ζεστή υγρασία μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε την ρινική οδό καλύτερα.

Καλή διατροφή
Προτιμήστε κοτόσουπα για μεσημεριανό γεύμα. Ακόμα ψάχνουν οι επιστήμονες να εξηγήσουν την ευεργετική της δράση στο κρυολόγημα, αλλά κάθε έρευνα την επιβεβαιώνει.

Κάντε ένα διάλειμμα
Θα σας κάνει πολύ καλό να καθίσετε στο σπίτι την πρώτη μέρα που θα νιώσετε τα συμπτώματα και να κάνετε όλα τα παραπάνω. Το σώμα σας μπορεί να καταπολεμήσει τον ιό καλύτερα εάν είστε ξεκούραστοι. Επίσης, θα αποφύγετε και την μετάδοση του ιού στους συναδέλφους σας στην δουλειά. Αν δεν μπορείτε να μείνετε σπίτι, πρέπει να πλένετε τα χέρια σας τακτικά, ή να χρησιμοποιείτε απολυμαντικό gel με βάση το αλκοόλ.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas