Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΡΟΦΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΜΠΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!!


Φτιάχνοντας αυτό το ρόφημα μπορεί κάποιος να κάνει απίστευτα πράγματα στον οργανισμό του.
Θεραπεύει καούρες στο στομάχι, απαλλάσσει από κούραση – υπερκόπωση και δίνει στον οργανισμό απίστευτη ενέργεια.

Και αυτή τη φορά δεν θα μιλήσω για καμία έρευνα και για κανένα πείραμα αλλά για τις δικές μου εμπειρίες. Έπινα το τελευταίο δίμηνο, ένα ποτήρι νερό με μια κουταλιά μέλι και μια κουταλιά γύρη και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.
Τον τελευταία χρόνια είχα πρόβλημα με καούρες στο στομάχι. Όταν έτρωγα κάτι βαρύ πχ τυρόπιτα η κάτι με πολύ λάδι ένιωθα ένα απίστευτο κάψιμο που έφτανε μέχρι το λαιμό. Όμως το μέλι και η γύρη έκαναν πραγματικά το θαύμα τους. Μετά από δύο μήνες δοκιμής στον ίδιο μου τον εαυτό παρατήρησα ότι όλα αυτά έγιναν παρελθόν. Αλλά σα να μην έφτανε αυτό είχα και τρομερή ενέργεια. Και ξέρετε πως το καταλάβαινα; Τις μέρες που αγνόησα να το φτιάξω έβλεπα τεράστια διαφορά. Δεν είχα δύναμη να κουβαλήσω τίποτα και ένιωθα σαν άρρωστος. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι να παίρνει ο οργανισμός το πρωί τόσο σημαντική καθαρή ενέργεια.

Το μέλι και η γύρη είναι ένας άριστος συνδυασμός διότι οι υδατάνθρακες και οι βιταμίνες του μελιού σε συνδυασμό με τις πρωτεΐνες και τα μέταλλα της γύρης κάνουν ένα υπεργεύμα γεμάτο ενέργεια. Αλλά δεν είναι σκέτη ενέργεια. Μέσα κρύβονται ένα σωρό στοιχεία που δυναμώνουν τον οργανισμό. Και εγγυημένα μπορούν να θεραπεύσουν ακόμα και βαριές ασθένειες, όμως δεν είμαι γιατρός και δεν μπορώ να σας μιλήσω για κάτι τέτοιο.

Η πρώτη ερώτηση που σκέφτεται κάποιος είναι που μπορεί να προμηθευτεί κανείς καλή γύρη. Η απάντηση είναι απλή. Στους μελισσοκόμους! 

Την ζητάμε ως νωπή μελισσογύρη, και πωλείτε περίπου 10 ευρώ το βάζο (το κλασσικό του μελιού). Η ανεπεξέργαστη νωπή γύρη παράγεται την Άνοιξη και όλη την υπόλοιπη περίοδο διατηρείτε στην κατάψυξη. Περιέχει κόκκους γύρης από εκατομμύρια λουλούδια και οι μελισσούλες έχουν κάνει σκληρή εργασία για να τη συλλέξουν.

Τι κάνει η γύρη και τι το μέλι στο μελίσσι;
 
Το μέλι είναι η τροφή των ενήλικων μελισσών, ενώ η γύρη είναι η τροφή του γόνου, δηλαδή των προνυμφών που μεγαλώνουν μέσα στις κηρήθρες. Οι μέλισσες έχουν στα πόδια τους ειδικά καλαθάκια τα οποία γεμίζουν κάθε φορά που πάνε ταξίδι. Για να γεμίσουν χρειάζονται δεκάδες λουλούδια, ενώ για να παραχθεί ένα ολόκληρο βάζο εκατομμύρια!

Πως συλλέγει ο μελισσοκόμος τη γύρη;
 
Ο μελισσοκόμος συλλέγει τη γύρη τοποθετώντας στην είσοδο της κυψέλης μια παγίδα. Αυτή η πατέντα μπορεί να παίρνει ένα μέρος από τη γύρη που συλλέγεται συγκρατώντας την από τα καλαθάκια. Συνεπώς καταλαβαίνετε ότι η γύρη είναι ένα 100% βιολογικό προϊόν που έρχεται κατευθείαν από την φύση και τα λιβάδια των λουλουδιών στο σπίτι μας!
Επίσης εξίσου καλές ιδιότητες έχει και το νερό με μέλι χωρίς γύρη. Με τη γύρη όμως έχουμε πολύ καλύτερα και άμεσα αποτελέσματα.
 
Δείτε μερικές από τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το νερό με το μέλι, και φανταστείτε ότι αν βάλουμε και γύρη γίνεται πραγματικά φάρμακο!
 
Ένα ποτήρι ζεστό νερό με μέλι καθημερινά, μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας κι ακόμα να αποτρέψει ασθένειες.
 
 Δείτε αναλυτικά πώς μπορεί να σας ωφελήσει.
 
Διώχνει τις τοξίνες
 
Αν και, όπως ξέρουμε, ο οργανισμός έχει την ιδιότητα να «αυτοκαθαρίζεται» από τις τοξίνες, παρ’ όλ’ αυτά το ζεστό νερό με μέλι μπορεί να βοηθήσει, ειδικά αν του προσθέσετε και λίγο αντιοξειδωτικό λεμόνι . Οι διουρητικές του ιδιότητες θα σας κάνουν καλό και θα σας αποτοξινώσουν.

Μειώνει τα αέρια
 
Όσοι έχουν αντιμετωπίζουν προβλήματα φουσκώματος και αερίων, σίγουρα θα ανακουφιστούν με μια κούπα ζεστό νερό με μέλι. Βοηθά στην εξουδετέρωση των αερίων στο σύστημα και θα σας κάνει να νιώσετε πιο ελαφριοί άμεσα.

Τονώνει το ανοσοποιητικό
 
Το μέλι είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες , ενώ σε συνδυασμό με τα ένζυμα τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει, σας προστατεύει από κάθε άποψη ενάντια στα βακτήρια. Προτιμήστε το βιολογικό για να λάβετε τα μέγιστα οφέλη του.

Βελτιώνει το δέρμα
 
Λόγω της φυσικής αντιοξειδωτικής του δράσης, το μέλι σας βοηθά να προστατευτείτε από τις καταστροφικές επιδράσεις του περιβάλλοντος και οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες συμβάλλουν στο να παραμένει το δέρμα πιο καθαρό, καταπολεμώντας μολύνσεις. Ακόμη, είναι ενυδατικό, αντιγηραντικό χάρη στα αντιοξειδωτικά του και εκτός από το να το πίνετε με νερό, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε απευθείας στο πρόσωπό σας αναμειγνύοντάς το π.χ. με λεμόνι, λάδι και ζάχαρη για ένα γρήγορο πήλινγκ.

Βοηθά στην απώλεια βάρους
 
Μην σας απασχολεί η ζάχαρη που έχει το μέλι. Είναι εντελώς διαφορετική από την άσπρη ζάχαρη, καθώς είναι φυσική και μπορεί να καταπραΰνει τις λιγούρες σας για γλυκά, σοκολάτες και αναψυκτικά με 64 θερμίδες σε 1 κουταλιά της σούπας, με φυσικό τρόπο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μάλιστα, αν προτιμήσετε λίγο νερό με μέλι αντί για αναψυκτικά και γλυκά, θα καταναλώνετε καθημερινά μέχρι και 64% λιγότερες θερμίδες.

Είναι ό,τι πρέπει για τον πονόλαιμο
 
Ειδικά αυτό το διάστημα που οι ιώσεις καιροφυλακτούν, το ζεστό νερό με μέλι μπορεί να αποτελέσει το αγαπημένο σας ρόφημα. Από τη μία το ζεστό νερό ανακουφίζει και από την άλλη, το μέλι δρα σαν φυσικό φάρμακο σε αναπνευστικές λοιμώξεις και στο βήχα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων.

Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
 
Παρ’ όλο που, όπως είπαμε, περιέχει ποσότητες σακχάρων, το μέλι διαφέρει από την άσπρη ζάχαρη. Ο συνδυασμός φρουκτόζης και γλυκόζης στην πραγματικότητα βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, ενώ λέγεται ότι επιδρά θετικά και στη χοληστερίνη . Έρευνες έχουν δείξει, επίσης, ότι βοηθά στην παραγωγή γλυκογόνου , το οποίο ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιάς, των νεφρών και των ερυθρών αιμοσφαιρίων, οδηγεί σε μείωση της κυκλοφορίας της γλυκόζης και ρίχνει το σάκχαρο.

Συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων
Τα φλαβονοειδή και τα αντιοξειδωτικά του παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι το μέλι επιβραδύνει τη διαδικασία οξείδωσης της χοληστερίνης στο αίμα, η οποία έχει βλαβερές συνέπειες, οδηγώντας σε εμφράγματα και εγκεφαλικά.
 
Η συνέχεια στο παρακάτω video
:
 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas