Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Η Πολύτιμη Συμβουλή με το Κουτάλι για να Βοηθήσετε να Σωθούν οι Μέλισσες


Μερικοί άνθρωποι δεν αγαπούν ιδιαίτερα τις μέλισσες. Και αυτό γιατί νομίζουν ότι είναι επικίνδυνες. Και ότι μας ενοχλούν ενώ προσπαθούμε να χαλαρώσουμε στην εξοχή.Αλλά, τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτά τα μικρά έντομα πεθαίνουν.
Αυτό είναι κρίσιμο αν πάρει διαστάσεις επιδημίας, γιατί οι μέλισσες είναι άμεσα ή έμμεσα υπεύθυνες για τη διατροφή του 90% του παγκόσμιου πληθυσμού. Στην πραγματικότητα, δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε χωρίς αυτές.
Δεν χρειάζεται να είσαι οικολόγος για να σέβεσαι το περιβάλλον στο οποίο ζεις. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πολύ απλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να βοηθήσει τον πλανήτη.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει τα πάντα μόνος του για να βελτιώσει τον κόσμο. Αλλά μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ μικρό, που θα έχει όμως θετική επίπτωση στη ζωή όλων μας. Έχουμε την ευθύνη να διατηρήσουμε τον όμορφο κόσμο μας για εκείνους που θα ζήσουν μετά από εμάς.


Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο, 92 ετών, αγωνίστηκε για τα ζώα, το περιβάλλον και τη φύση σε όλη του τη ζωή.

Ο Βρετανός ζωολόγος και συγγραφέας είναι ίσως πιο γνωστός ως τηλεοπτικός παρουσιαστής και σίγουρα θα αναγνωρίζατε τη χαρακτηριστική φωνή του εάν την ακούγατε.

Αυτός ο ζωντανός μύθος απευθύνει σήμερα ένα σημαντικό μήνυμα, το οποίο νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να ακούσει.



«Αν οι μέλισσες εξαφανίζονταν από το πρόσωπο της γης, οι άνθρωποι θα είχαν μόλις 4 χρόνια ζωής», έγραψε πρόσφατα στο Facebook.

Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο δεν είναι το μόνο πρόσωπο που προειδοποιεί για τον κίνδυνο αυτόν, αλλά ο δικός του λόγος έχει μια βαρύτητα και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Μπορεί να φαίνονται μικρές και ασήμαντες, αλλά οι μέλισσες προσφέρουν τεράστιο έργο. Σχεδόν το ένα τρίτο του φαγητού που τρώμε είναι επικονιασμένο από αυτά τα έντομα.

“Τα τελευταία 5 χρόνια ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά το 1/3”, γράφει ο Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Αλλά δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει σωτηρία. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε όλοι. Η ιδέα αυτή αναδημοσιεύεται και όλο και περισσότεροι άνθρωποι την υιοθετούν.
Στην πραγματικότητα, δεν κοστίζει απολύτως τίποτα.




Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο προτείνει κάτι πολύ απλό που θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας: αφήστε ένα κουταλάκι υγρή ζάχαρη στην αυλή ή το μπαλκόνι του σπιτιού σας. Θα αποτελέσει τροφή για τις μέλισσες!

«Αυτή την εποχή του χρόνου οι μέλισσες μπορεί να μοιάζουν σαν να πεθαίνουν ή να είναι νεκρές, όμως αυτό δεν είναι αναπόφευκτο. Οι μέλισσες μπορεί να κουραστούν και απλά δεν έχουν αρκετή ενέργεια για να επιστρέψουν στην κυψέλη τους, κάτι που συχνά μπορεί να οδηγήσει σε σάρωση ολόκληρης της αποικίας τους.

Μια απλή λύση ζάχαρης και νερού θα βοηθήσει για να αναζωογονήσετε μια εξαντλημένη μέλισσα.

Συνδυάστε απλά λευκή ζάχαρη με νερό σε αναλογία 2/1 και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα κουτάλι για να το βρει η μέλισσα.

Ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσετε τις μέλισσες είναι να έχετε φυτά με λουλούδια στο μπαλκόνι σας. Ή αφήστε τα αγριολούλουδα να φυτρώσουν σε μια γωνία του κήπου σας. Οι μέλισσες θα τα αγαπήσουν!



Παρακαλούμε κοινοποιήστε αυτό το μήνυμα του Ντέιβιντ Ατένμπορο ώστε να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι για την ανάγκη να προστατευθεί αλλά και να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο ο πληθυσμός των μελισσών!

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas