Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΑΙΝΙΕΣ (ΤΣΙΜΙΝΙ) ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ (4) ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ



Τις ταινίες γλυκερίνης με οξαλικό οξύ τις προμηθευτήκαμε και εμπιστευτήκαμε για μια ακόμα φορά τον κ.Τσιμίνη Σιδέρη  γιατί τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά,είναι ταινίες από εκλεκτά παρθένα νήματα Κυτταρίνης.
Εδώ μπορούμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε αυτόν αλλά και στην Φαρμακευτική εταιρεία που τις φτιάχνει με εξειδικευμένα εργαλεία.Όσοι μελισσοκόμοι τις  χρησιμοποίησαν  είχαν 95%  επιτυχία και βγήκαν στις ανθοφορίες με δυνατά μελίσσια.
Να αναφέρουμε και λίγο ιστορία:To 2015 μια εργασία από Αργεντινούς
ερευνητές οι οποίοι εφάρμοσαν το οξαλικό οξύ διαλυμένο σε γλυκερίνη (10 γραμ. οξαλικό σε 20 ml γλυκερίνης) και εμποτισμένο σε λωρίδες χαρτονιού.Σύμφωνα με την εργασία αυτή, η αποτελεσματικότητα ήταν (93κατά μέσο όρο) ακόμα και με την παρουσία γόνου ανεξαρτήτων θερμοκρασιών (εύρος δοκιμών -2C έως 42C) σε όλες τις εποχές του έτους χωρίς να αναπτύξει ανθεκτικότητα ούτε να αφήνει κατάλοιπα στο μέλι ή στο κερί και να βλάπτει τις μέλισσες.

Σε πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο μελισσοκομίας του Α.Π.Θ η αποτελεσματικότητα ήταν 95.45%.



Οι ταινίες αποστέλλονται πανελλαδικά.Είναι η καλύτερη οικονομική βιολογική λύση για την αντιμετώπιση του άσπονδου εχθρού των μελισσιών μας βαρρόα.Στοιχίζουν 5,5 ευρώ συν ΦΠΑ τα είκοσι (20) τεμάχια ανά συσκευασία και βάζουμε 4 ταινίες σε δεκάρι μελίσσι ανά δεύτερο πλαίσιο (όχι χιαστί) και φυσικά μειώνουμε ταινίες ανάλογα τον πληθυσμό των μελισσών.Σε μελίσσια με δεύτερο όροφο τοποθετούνται λωρίδες μόνο στο κάτω όροφο, ανεξαρτήτως που είναι ο γόνος.Οι λωρίδες μένουν στα μελίσσια μέχρι 30 μέρες . 
Για όσους τις φτιάξουν μόνοι τους Προσοχή στις σωστές αναλογίες που τις βρίσκουν στο διαδίκτυο. 
Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι στη Μελισσοκομία Τσιμίνη Σιδέρη τον έμπειρο μελισσοκόμο  μπορείτε να προμηθευτείτε και τα παρακάτω:


Τηλέφωνα  επικοινωνίας:
Σταθερό:  2295052963
Kινητό:     6932665823
Περισσότερα στους παρακάτω συνδέσμους:
Facebook
melisokomia.gr



Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas