Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Η πικρία του Ανδρέα Θρασυβούλου



Εάν με ρωτά κανείς εάν είμαι ευχαριστημένος από τη διημερίδα του Ρεθύμνου , αβίαστα θα πω όχι δεν είμαι, όπως δεν είμαι από το 4ο Παγκρήτιο Συνέδριο. Τις δύο σημαντικές συναντήσεις τις παρακολούθησαν ελάχιστοι μελισσοκόμοι καμιά πενηνταριά το καθένα. Αιτία, οι αντιπαλότητες των συνδικαλιστών, η δηλητηρίαση της ψυχής και της σκέψης των μελισσοκόμων για "ύποπτα παιγνίδια" για "ενορχηστρωμένες ενέργειες συμφερόντων", για "μελετητές με προσωπικά συμφέροντα", για "εκτός Κρήτης διαχειριστές" και η συνεχή προσπάθεια απαξίωσης του ρόλου των επιστημόνων που ερεύνησαν, πρότεινα, συνέγραψαν και στήριξαν μέχρι την καταχώρηση του πευκοθυμαρόμελου ως ΠΟΠ Ευρώπης.

Ο καταναλωτής δεν ενδιαφέρεται για τις αντιπαραθέσεις, τις αντιπαλότητες, τις διενέξεις των συνδικαλιστών της Κρήτης και ούτε ποιος δούλευσε, ποιος απλά υπέγραψε, ποιος ήταν πρωταγωνιστής και ποιος κομπάρσος στον φάκελο του ΠΟΠ. Ενδιαφέρεται να μάθει για το νέο προϊόν, το Πευκοθυμαρόμελο ΠΟΠ Κρήτης, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του, ποια η ξεχωριστή του ποιότητα, σε τι διαφέρει από τα άλλα μέλια. Ο καταναλωτής θέλει να δει στο ράφι, θέλει να γευτεί το πευκοθυμαρόμελο Κρήτης. Οι «εκτός Κρήτης διαχειριστές» ολοκλήρωσαν την δουλειά τους . Μετά από 10 χρόνια αφιλοκερδούς προσπάθειας, πρόσφεραν προστασία στο εξαιρετικό μέλι της Κρήτης, πιστοποιώντας την Γεωγραφική του προέλευση επίσημα στην ΕΕ ως ΠΟΠ.

Η διαχείριση της επιτυχίας είναι πια στα χέρια των φορέων μελισσοκομίας και οι μέχρι στιγμής ενδείξεις είναι απογοητευτικές.

Η φωτογραφία εκφράζει την πικρία και την απαγοήτευση του "εκτός Κρήτης διαχειριστή"

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas