ΧΙΟΝΙΑ

Blogger Widgets Blogspot Tutorial
      Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube 
Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μου στο You Tube,για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.Αυτή  την στιγμή μας ακολουθούν 600 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να ξεπεράσουμε τους 1000 που είναι ο βασικός στόχος μας σύμφωνα με τους κανόνες του You Tube.Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγώτης Μούσουρας.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Αποστείρωση Γυάλινων βάζων και καπακιώνΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΖΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΙΩΝ


Βρασμός ή υγρή αποστείρωση:  Πλένουμε καλά τα γυάλινα βάζα που θέλουμε να αποστειρώσουμε με απορρυπαντικό και ζεστό νερό και τα ξεπλένουμε με ζεστό επίσης νερό. Εναλλακτικά τα πλένουμε στο πλυντήριο πιάτων στους 65-70 βαθμούς Κελσίου.Τοποθετούμε τα καθαρά, πλυμένα σκεύη μέσα σε κατσαρόλα με νερό, που να τα καλύπτει, τουλάχιστον κατά 2 εκατοστά.  Φέρνουμε το νερό σε θερμοκρασία βρασμού (+ 90 βαθμοί κελσίου) και αφήνουμε στην θερμοκρασία αυτή για 10 λεπτά.  Τα σκεύη είναι έτοιμα, αποστειρωμένα.

Στον φούρνο ή ξηρά αποστείρωση: Τοποθετούμε τα σκεύη καθαρά και πλυμένα μέσα σε προθερμασμένο στους 160 βαθμούς κελσίου φούρνο,  για 30 λεπτά και είναι έτοιμα.
Παρατεταμένη αποστείρωση στον φούρνο της κουζίνας
Χρησιμοποιείται για σκεύη που δεν αντέχουν τους 160 ή τους 90 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή τα λαστιχάκια των καπακιών από τα  βάζα και φυσικά τα 3κιλα πλαστικά μπετονάκια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 60-70 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε τα καπάκια για 1-2 ώρες.Πολύ σημαντικός κανόνας για την αποτελεσματική αποστείρωση, είναι η προσεκτική μετακίνηση των αποστειρωμένων σκευών.  Τα πιάνουμε με ειδική λαβίδα ή αν δεν έχουμε λαβίδα, με μια πολύ καθαρή πετσέτα και από το πίσω μέρος, όχι από το στόμιο.  Δεν έχει νόημα να αποστειρώσουμε ένα σκεύος και μετά να το πιάνουμε με τα χέρια μας.

 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

* Πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα καινούργια καπάκια ή τουλάχιστον καπάκια που δεν είναι στραβά, σκουριασμένα ή φθαρμένα.
* Γυάλινα βάζα μπορούμε να τα ξαναχρησιμοποιούμε πολλές φορές.
* Εάν τα βάζα μας έχουν λαστιχάκια στα καπάκια, προσέχουμε το λάστιχο να είναι ελαστικό γιατί αλλιώς δεν θα σφραγίσει καλά το βάζο μας, με αποτέλεσμα να χαλάσει το προϊόν.
* Επίσης, δεν πρέπει τα βάζα να ακουμπούν το ένα με το άλλο για να μην σπάσουν κατά το βράσιμο. Εάν είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο, τυλίξτε τα με ένα πετσετόπανο ή ένα σφουγγάρι τύπου Wettex.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου