Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

Δείτε μέχρι που πετάνε οι μέλισσες σας (χάρτης)Πατώντας την παρακάτω διεύθυνση μεταφέρεστε σε ένα σύστημα πληροφοριών που μπορεί να σας δείξει πόσο μακρια πετάνε οι μέλισσες σας απ την κυψέλη, ανάλογα βέβαια τη διαθέσιμη τροφή γύρω τους.
ΟΔΗΓΙΕΣ:

Κάτω από τον παγκόσμιο χάρτη που εμφανίζεται επιλέγεται την χώρα "Greece". Με την αριστερή μπάρα κάνετε ζουμ στο χάρτη, μετακινώντας το χάρτη επίσης με το ποντίκι βρίσκετε το σημείο που έχετε το μελισσοκομείο σας. Κάνοντας ένα ¨κλικ" εμφανίζονται 5 ομόκεντροι κύκλοι. Η απεικονιζόμενη απόσταση μεταξύ των κύκλων αντιστοιχεί με 1km σε πραγματική απόσταση.

Όταν η ανθοφορία βρίσκεται κοντά οι μέλισσες μας προτιμούν να συλλέγουν τροφή σε απόσταση 1 ως 1.5 χιλιόμετρο το πολύ  μακριά απ τη κυψέλη και 4 έως 5 χιλιόμετρα όταν η  πηγή της τροφής δεν είναι κοντά στη κυψέλη. Βέβαια έχουν αναφερθεί και αρκετά μεγαλύτερες αποστάσεις, αλλά ίσως δεν είναι οικονομικής σημασίας, λόγω του ότι η μέλισσα δαπανά πολύ ενέργεια και τροφή στη διαδρομή αυτή.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω μπορείτε να πάρετε μια άποψη για την περιοχή του μελισσοκομίου σας και την ακτίνα εργασίας των μελισσών σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου