ΧΙΟΝΙΑ

Blogger Widgets Blogspot Tutorial
      Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube 
Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μου στο You Tube,για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.Αυτή  την στιγμή μας ακολουθούν 600 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να ξεπεράσουμε τους 1000 που είναι ο βασικός στόχος μας σύμφωνα με τους κανόνες του You Tube.Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγώτης Μούσουρας.

Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

Δείτε μέχρι που πετάνε οι μέλισσες σας (χάρτης)Πατώντας την παρακάτω διεύθυνση μεταφέρεστε σε ένα σύστημα πληροφοριών που μπορεί να σας δείξει πόσο μακρια πετάνε οι μέλισσες σας απ την κυψέλη, ανάλογα βέβαια τη διαθέσιμη τροφή γύρω τους.
ΟΔΗΓΙΕΣ:

Κάτω από τον παγκόσμιο χάρτη που εμφανίζεται επιλέγεται την χώρα "Greece". Με την αριστερή μπάρα κάνετε ζουμ στο χάρτη, μετακινώντας το χάρτη επίσης με το ποντίκι βρίσκετε το σημείο που έχετε το μελισσοκομείο σας. Κάνοντας ένα ¨κλικ" εμφανίζονται 5 ομόκεντροι κύκλοι. Η απεικονιζόμενη απόσταση μεταξύ των κύκλων αντιστοιχεί με 1km σε πραγματική απόσταση.

Όταν η ανθοφορία βρίσκεται κοντά οι μέλισσες μας προτιμούν να συλλέγουν τροφή σε απόσταση 1 ως 1.5 χιλιόμετρο το πολύ  μακριά απ τη κυψέλη και 4 έως 5 χιλιόμετρα όταν η  πηγή της τροφής δεν είναι κοντά στη κυψέλη. Βέβαια έχουν αναφερθεί και αρκετά μεγαλύτερες αποστάσεις, αλλά ίσως δεν είναι οικονομικής σημασίας, λόγω του ότι η μέλισσα δαπανά πολύ ενέργεια και τροφή στη διαδρομή αυτή.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω μπορείτε να πάρετε μια άποψη για την περιοχή του μελισσοκομίου σας και την ακτίνα εργασίας των μελισσών σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου