Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Τι να κάνεις αν τσιμπήσει το σκύλο σου μέλισσα;


Τι θα κάνετε αν τσιμπηθεί ο σκύλος σας από μέλισσα, σφήκα ή κάποιο άλλο έντομο; Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το απρόοπτο για να βοηθήσετε τον σκύλο σας

Συχνότερα τα τσιμπήματα είναι στην εξαιρετικά ευαίσθητη μύτη του, στη γλώσσα, στο στόμα ή στο λαιμό του, αφού μπορεί να προσπαθήσει να πιάσει το έντομο.

Αυτά όμως είναι και τα πιο επικίνδυνα, καθώς το πρήξιμο που προκαλούν μπορεί να κλείσει το λαιμό του σκύλου σου και να του φράξει τον αεραγωγό.

Τα πρώτα συμπτώματα από τέτοια τσιμπήματα περιλαμβάνουν πρήξιμο και κοκκίνισμα στο σημείο που τσιμπήθηκε, φαγούρα, πρήξιμο στο πρόσωπο και σε ορισμένες περιπτώσεις λιποθυμία.

Ποιες πρέπει να είναι οι πρώτες σου αντιδράσεις, μέχρι να τον πας στον γιατρό του.
1. Προσπάθησε να βρεις το κεντρί και να το βγάλεις προσεκτικά από το δέρμα του

2. Βάλε σε όλη την ερεθισμένη περιοχή κρύες κομπρέσες

3. Ρίξε στο σημείο του τσιμπήματος μαγειρική σόδα για να εξουδετερώσεις το δηλητήριο

4. Άπλωσε αντιισταμινική και κορτιζονούχα αντιβιοτική κρέμα στο σημείο που τον τσίμπησε.

Συμβουλέψου πρώτα τον κτηνίατρό σου για να σου πει ποιες να αγοράσεις και φρόντισε να τις έχεις μαζί σου όταν είστε εκτός σπιτιού και στις διακοπές.

5. Μην του δώσεις κάποιο φάρμακο χωρίς να έχεις ρωτήσει τον γιατρό του. Επικοινώνησε άμεσα μαζί του, ειδικά αν επιμένουν τα συμπτώματά του ή έχει έντονο πρήξιμο και του κόβεται η αναπνοή, που μπορεί να σημαίνει ότι εμφανίζει αλλεργική αντίδραση.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas