ΧΙΟΝΙΑ

Blogger Widgets Blogspot Tutorial
      Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube 
Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μου στο You Tube,για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.Αυτή  την στιγμή μας ακολουθούν 600 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να ξεπεράσουμε τους 1000 που είναι ο βασικός στόχος μας σύμφωνα με τους κανόνες του You Tube.Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγώτης Μούσουρας.

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Το δηλητήριο που προστατεύει;


Ελβετοί επιστήμονες επιχειρούν να κατανοήσουν την αιτία που οι μελισσοκόμοι αποκτούν ανοσία στα τσιμπήματα μελισσών, ώστε να αξιοποιήσουν τη γνώση προς όφελος όσων εκδηλώνουν αλλεργική αντίδραση στα τσιμπήματα.
Ελβετοί επιστήμονες επιχειρούν να κατανοήσουν την αιτία που οι μελισσοκόμοι αποκτούν ανοσία στα τσιμπήματα μελισσών, ώστε να αξιοποιήσουν τη γνώση προς όφελος όσων εκδηλώνουν αλλεργική αντίδραση στα τσιμπήματα.

Η έρευνα ανήκει στους ειδικούς του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, οι οποίοι για αρκετά χρόνια παρακολουθούσαν μια ομάδα μελισσοκόμων, προκειμένου να καταλάβουν τους μηχανισμούς που τους προσφέρουν ανοσία στα επώδυνα τσιμπήματα της μέλισσας. Ανακάλυψαν, λοιπόν, ότι:
H υψηλή δόση δηλητηρίου την άνοιξη, δρα προστατευτικά για τους μελισσοκόμους «μπλοκάροντας» τη φυσιολογική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.Αυτό, όπως εξηγούν οι ερευνητές, συμβαίνει γιατί τα συνεχή τσιμπήματα που δέχεται ο μελισσοκόμος την περίοδο της άνοιξης έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή ισταμίνης, ενώ η παρατεταμένη έκθεση στα τσιμπήματα πυροδοτεί την παραγωγή ρυθμιστικών κυττάρων-Τ, τα οποία σε συνεργασία με την ισταμίνη μετριάζουν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι στο δηλητήριο.

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν το 2-5% των ατόμων που είναι αλλεργικά στο τσίμπημα της μέλισσας να αντιμετωπίσουν την ευαισθησία τους. Συγκεκριμένα, τα άτομα που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αναφυλακτικού σοκ μετά από τσίμπημα μέλισσας, θα μπορούσαν να εκτεθούν στο δηλητήριο –ακριβώς όπως και οι μελισσοκόμοι- αλλά ελεγχόμενα στο εργαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου