Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Αυτό είναι το κρησφύγετο του μανιακού που έκαιγε μελίσσια (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)


Πρωτόγνωρη υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα, χαρακτήρισε την δράση του αντιεξουσιαστή «φαντομά», ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας Αστέριος Μαντζιώκας - «Δεν ερχόταν σε επαφή με κανέναν στο χωριό», λέει ο πρόεδρος της κοινότητας του Μπράλου, όπου είχε το ορμητήριό του ο 49χρονος δράστης.

«Το φως άνοιγε πάντα μετά τα μεσάνυχτα. Τον τελευταίο μήνα δεν είχα δει καμία κίνηση στο σπίτι. Στο χωριό δεν τον είχε συναντήσει ποτέ κανείς…».
Ήταν μερικά από τα στοιχεία που μοιράστηκε μαζί μας ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μπράλου, Ηλίας Καρμίρης, σχετικά με την υπόθεση του 49χρονου που συνελήφθη από την αστυνομία για την παράνομη δράση του σε Αττική, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Μαγνησία.



Σύμφωνα με την Ασφάλεια Λαμίας που έφτασε στα ίχνη του μετά από πολύμηνη έρευνα, ο 49χρονος, με ορμητήριο τον Μπράλο και το απομονωμένο σπίτι που βλέπετε στις φωτογραφίες, τα τελευταία χρόνια είχε ρημάξει τα μελίσσια στους ορεινούς όγκους της Γκιώνας, των Βαρδουσίων, της Οίτης αλλά και του Πηλίου, με αποτέλεσμα οι μελισσοκόμοι της περιοχής να έχουν χάσει τον ύπνο τους.


Για να αποφεύγει τα αδιάκριτα βλέμματα μάλιστα είχε στήσει παραπετάσματα από την πλευρά του χωριού, ενώ σκυλιά - φύλακες γυρνούσαν ελεύθερα στο περιφραγμένο οικόπεδο αποθαρρύνοντας τους απρόσκλητους επισκέπτες.



Τουλάχιστον για 3,5 χρόνια ο δράστης των κλοπών και των καταστροφών σε μελίσσια των παραπάνω περιοχών, είχε αποφύγει επιμελώς τις συναναστροφές με άλλους κατοίκους και μόλις ένας είχε έρθει σε επικοινωνία μαζί του για μία δουλειά στα υδραυλικά του σπιτιού του.

Το LamiaReport πήγε στο χωριό και δείτε τι μας είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Μπράλου Ηλίας Καρμίρης για τον 49χρονο "φαντομά":




Το παρελθόν του δράστη

Η παράνομη δράση του 49χρονου κρατούσε από τη δεκαετία του 90 όταν και είχε πρωτοσυλληφθεί για φθορές και προκλήσεις εμπρησμών αλλά και για ληστείες σε καταστήματα. Ακολούθως από το 2002 έως το 2009 ταυτοποιήθηκε για εννέα ένοπλες ληστείες τραπεζών με λεία 290.000 ευρώ, ενώ η ζημιά που προκάλεσε τα τελευταία χρόνια στους μελισσοκόμους αγγίζει τα 600.000 ευρώ!

Το πρωί της Παρασκευής (15/12) ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής Αστέριος Μαντζιώκας και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μουτσώκος, παρουσίασαν λεπτομέρειες της υπόθεσης οι προεκτάσεις της οποίας είναι μοναδικές στα Ελληνικά αστυνομικά χρονικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:




Στο Αστυνομικό Μέγαρο Φθιώτιδας, υπάρχουν κλοπιμαία που εντοπίστηκαν στο κρησφύγετο του 49χρονου προκειμένου να αναγνωρισθούν από τους ιδιοκτήτες τους και φυσικά πολλά κιλά από μέλι:





Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη δράση του 49χρονου

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκαν οι κλοπές και οι καταστροφές σε βάρος κυψελών μελισσοσμηνών, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 20-05-2015 έως 25-08-2017, σε ορεινές περιοχές της Οίτης & της Γκιώνας Φθιώτιδας (Παύλιανη, Θερμοπύλες, Δαμάστα, Λιανοκλάδι, των Βαρδουσίων Φωκίδας (Στρώμη, Αγία Τριάδα, Καλοσκοπή κ.α.) & του Αυλωνακίου Πορταριάς Πηλίου Μαγνησίας.



Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, αξιολόγησης των προανακριτικών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων, συνολικά (22) κλοπές μελιού από κυψέλες.



Για τις ανωτέρω υποθέσεις, διακριβώθηκε η εμπλοκή ενός 49χρονου ημεδαπού, ο οποίος προέβη στη θανάτωση τουλάχιστον (1.135) μελισσοσμηνών, αποτελούμενα κατά προσέγγιση από (55.000.000) μέλισσες.

Ειδικότερα, ο 49χρονος, δρώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αφαιρούσε αρχικά τους κηρηθροφορείς με το μέλι από το εσωτερικό των κυψελών και ακολούθως, θανάτωνε τα μελισσοσμήνη, είτε με το κλείσιμο των εισόδων των κυψελών, είτε με την κατακρήμνισή τους σε παρακείμενους γκρεμούς, είτε με τον εμπρησμό τους.

Η συνολική ζημιά που προκλήθηκε, πέραν της σημαντικής φυσικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής υποβάθμισης του περιβάλλοντος, από την θανάτωση εκατομμυρίων μελισσών, καθώς και του ότι μέρος των καταστραμμένων κυψελών ήταν τοποθετημένες εντός του προστατευμένου Εθνικού Δρυμού της Οίτης, ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.



Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αγροικία που διατηρεί σε περιοχή του Μπράλου Φθιώτιδας και χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα», καθώς και σε οικία που διατηρεί σε περιοχή της Χαλκίδας, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

(95) δοχεία που περιείχαν συνολικά (203) κιλά & (750) γραμμάρια μέλι,
χειροκίνητος μελιτοεξαγωγέας,
(2) καρότσια μεταφοράς,
(2) βασιλικά διαφράγματα κυψελών,
κηρηθροφορέας κυψέλης, άνευ αριθμού,
(2) καπνιστήρια μελισσών,
ημιαυτόματος ψεκαστήρας πλάτης, ο οποίος είχε έντονη οσμή πετρελαίου και
ασύρματος με τα παρελκόμενα του (φορτιστής – ακουστικά).

Επιπλέον εντός των ανωτέρω οικιών, βρέθηκαν και ομοίως κατασχέθηκαν:

(3) φορητοί ηλεκτρονικές υπολογιστές,
(1) εξωτερικός σκληρός δίσκος,
διάφορα ενδύματα,
(14) ποδήλατα,
(3) κινητά τηλέφωνα κ.α.

Όπως προέκυψε, μέρος των παραπάνω αντικειμένων, είχε αφαιρέσει από το Δημαρχείο Αγιάς Λάρισας & από ορειβατικό σύλλογο στους Αγίους Αποστόλους Πιερίας, το Νοέμβριο & το Μάιο του 2017, αντίστοιχα, ενώ για τα υπόλοιπα η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευσή τους.



Σημειώνεται ότι ο 49χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα (ληστείες, εμπρησμούς κ.α.), συνελήφθη την 05-12-2017 σε περιοχή των Αθηνών, κατόπιν Εντάλματος σύλληψης, για διάπραξη ληστείας.



Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών & φθορών, εμπρησμό, καθώς και παράβαση νομοθεσίας περί ζωοκτονίας και περί προστασίας του περιβάλλοντος, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.



Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas