Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

PlantNet: Η εφαρμογή που αναγνωρίζει κάθε φυτό από μια φωτογραφία


Σύμφωνα με υπολογισμούς επιστημόνων υπάρχουν περίπου 400.000 διαφορετικά είδη φυτών σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι έχουμε δει ελάχιστα από το σύνολο τους και μπορούμε να αναγνωρίσουμε ακόμα λιγότερα. Αν όμως έχεις περιέργεια για εκείνο το λουλούδι που είδες στον δρόμο σου ή στον κήπο, ή ακόμα και αν βρίσκεσαι σε μια άλλη χώρα και δεν μπορείς να αναγνωρίσεις κάποιο φυτό υπάρχει μια εφαρμογή που θα σε βοηθήσει να το αναγνωρίσεις και να μάθεις περισσότερα για αυτό.


Η καινοτόμος δωρεάν εφαρμογή είναι η PlantNet. Με τη λήψη μιας και μόνο εικόνας μπορεί να αναγνωρίσει όλα τα είδη φυτών. Με μια απλή φωτογραφία μπορείς να αναγνωρίσεις στον δρόμο ντάλιες, φρέζες, γαρδένιες και πολλά ακόμα φυτά που πολύ πιθανών να μην τα γνωρίζετε.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για android κινητά και για iPhone. Είναι εκπληκτικό το πόσο εύκολα με την χρήση της τεχνολογίας μπορεί να γίνει αναγνώριση φυτών, ακόμα και άγνωστων προς εμάς ως τώρα.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή PlantNet
Η εφαρμογή συλλέγει δεδομένα για τα φυτά τα οποία έχουν καταχωθεί στη βάση δεδομένων της καθώς ανεβαίνουν συνεχώς φωτογραφίες και πληροφορίες.

Η εφαρμογή διαθέτει λογισμικό οπτικοποίησης που αναγνωρίζει πολλά είδη φυτών, εφόσον έχουν φωτογραφηθεί και καταχωρηθεί επαρκώς στη βάση δεδομένων. Ο αριθμός των αναγνωρίσιμων φυτών αυξάνεται διαρκώς όσο περισσότεροι χρήστες συνεισφέρουν φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas